Categorie Trends (retentie-management.com)
Het Nieuwe Werken is populair bij Beste Werkgevers

Op managersonline.nl las ik mijn dagelijkse portie nieuws en botste ik op een interessant artikel: Het Nieuwe Werken is populair bij Beste Werkgevers.

Dit artikel combineert twee zaken die ik al eerder op deze site heb besproken, namelijk Beste Werkgever zijn of worden en moeten organisatie Het Nieuwe Werken omarmen. De vraag die in mijn hoofd echter blijft ronddwalen is echter hoe Het Nieuwe Werken zich nu echt verhoudt tot het binden en boeien van werknemers. Maar met onderstaande quote lijken de verhoudingen zeer duidelijk:

Op de ranglijst Beste Werkgevers Nederland 2011 staan bovenaan Microsoft, ORMIT en Motion10. Bij deze bedrijven is Het Nieuwe Werken al breed en met succes ingevoerd. De ranglijst is samengesteld door onderzoeksbureau Great Place to Work Nederland.

Als je de quote leest zou men bijna durven spreken van een lineair verband, maar dat gaat wellicht wat ver. Er zijn immers ook genoeg tegengeluiden te vinden over Het Nieuwe Werken. Wat vinden jullie? Is Nederland en/of België klaar voor een massale instroom van werknemers die Het Nieuwe Werken omarmen? Of moeten de plannen voor een hybride arbeidsmarkt nog even de koelkast in?

 

(ik heb mijn inspiratie hier gehaald)

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] met nieuwe modellen over de brug te komen om hier adequaat op te reageren.  Een combinatie van Het Nieuwe Werken en Beste Werkgever zijn, kan hier wellicht een uitkomst bieden. De zogenaamde hybride […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.