Categorie Trends (retentie-management.com)
Het jaar van reactieve HR

Schreef ik gisteren nog dat HR nog lang geen business partner is, dan weten we na het lezen van het jaar van reactieve HR ook waarom (of klik hier voor het originele artikel). Er wordt gewezen op het krimpend budget en de onderbezetting van HR resources.

Deze combinatie met de opleving van de economie (en dus bijkomende taken voor HR) zorgt ervoor dat HR niets anders kan doen dan reageren op hetgeen wat er op hun afkomt. Organisaties mogen geen proactiviteit van het HR departement verlangen. Maar is dit nu allemaal wel zo? Is de situatie daadwerkelijk zo erg als hier wordt geschetst? Is er geen strategische rol voor HR weggelegd in 2011?

Gezien de werkdruk en opkomende trends kan ik heel goed begrijpen wat de bezorgdheden hieromtrent zijn. Maar de oplossing ligt mijn inziens voor de hand. Ofwel geeft HR aan dat zij inderdaad te weinig bezetting hebben om het allemaal proactief aan te pakken. Ofwel maakt de gehele organisatie werk van retentiemanagement. Het lijkt een saaie boodschap te worden, maar ik geloof heilig in retentiemanagement als tool om organisaties productiever te maken en HR een meer strategische rol te laten vervullen.

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] kan in tegenstelling tot vorige blogs wel een proactieve rol spelen. Als is het maar haar mond opendoen en het verloop aankaarten op […]

  2. […] kan in tegenstelling tot vorige blogs wel een proactieve rol spelen. Als is het maar haar mond opendoen en het verloop aankaarten op […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.