Categorie Trends (retentie-management.com)
Het binden en boeien van Het Nieuwe Werken

Ik las een fantastische blog over het binden en boeien van Het Nieuwe Werken. Deze blog moeten jullie allemaal integraal lezen want het staat vol met gedachten, feiten en weetjes over het binden en boeien van Het Nieuwe Werken. Eigenlijk wordt er op een prachtige manier geïllustreerd in welke mate binden en boeien zich tot Het Nieuwe werken verhouden. Iets wat daarin niet nadrukkelijk werd vernoemd was de werkplek of kantoorruimte.

is de werkplek de bindende factor bij Het Nieuwe Werken?

Het grappige, of bijna contradictoire, van het binden en boeien bij Het Nieuwe Werken is dat de werkplek de bindende factor zou zijn.  Dit blijkt uit onderzoek van Steelcase die beweren dat het kantoor juist een essentiële rol speelt bij een effectieve implementatie van het Nieuw Werken.

nieuwe eisen aan de werkplek

In die zin dat er andere eisen aan het kantoor worden gesteld zodat werknemers kunnen blijven samenwerken op een ergonomisch verantwoorde plek. Steelcase pleit hiermee dat het kantoor een belangrijke rol vervult bij het binden en boeien.

Persoonlijk blijf ik het ergens vreemd vinden dat het kantoor van een organisatie de bindende factor is bij het Nieuwe Werken. Als de onderzoekers nu hadden gepleit voor co-workingplekken dan had ik het in elk geval logischer gevonden. Co-workingplekken verlenen hun bestaansrecht namelijk van ondernemers en/of freelancers. Hier vind je een overzicht van co-workingplekken in Vlaanderen.

Speelt Het Nieuwe Werken nu wel of geen rol bij het binden en boeien van personeel? En hoe kijken jullie naar de werkplek als bindende factor? Ik ben benieuwd naar jullie commentaren, visies, meningen en inzichten. Laat een reactie na!

[box type=”info” style=”rounded”]Deze blog heeft het binden en boeien van personeel als thema. Klik op de hyperlink als u nog andere blogartikelen met dit thema wilt lezen.[/box]

(ik heb mijn inspiratie hier en hier vandaan gehaald)

3 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] de blog het binden en boeien van het Nieuwe Werken wordt er gezegd dat het kantoor de bindende plek zou zijn. Dit zou voor organisaties betekenen dat […]

  2. […] Nieuwe Werken maar ook bij retentiemanagement. Dit heb ik al proberen duidelijk te maken in de blog Het binden en boeien van Het Nieuwe Werken. Hoewel de nadruk daar lag op het kantoor als bindende factor in plaats van op de bevlogenheid van […]

  3. […] Wil je Lodi Planting ook als spreker boeken op één van jouw activiteiten? Neem dan contact met hem op. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.