Categorie Lectuur (retentie-management.com)
Gastcollege retentiemanagement op Artesis Hogeschool

Tijdens mijn afstuderen (2007 aan de Hogeschool van Antwerpen (nu Artesis Hogeschool) schreef ik mijn eindwerk over exit-interviews na aanleiding van een projectgroep bij Adecco. Ik was verkocht.

Sindsdien houd de uitstroom van werknemers me bezig. Toen ik in 2010, om mijn getuigschrift van de Ehsal Management School (EMS) te krijgen, een scriptie moest schrijven, had ik meteen een onderwerp voor ogen: retentiemanagement. Ik wilde mijn eindwerk rond exit-interviews naar een hoger niveau tillen en op een ander niveau brengen, namelijk het strategisch niveau. Inmiddels heb ik mijn getuigschrift behaald en had ik vandaag het voorrecht om mijn eerste gastcollege te geven over retentiemanagement. Deze gegeven presentatie vind je hieronder terug.

Retentiemanagement

Als je aan- of opmerkingen hebt, mag je me deze zeker melden. Hetzij in de comments hieronder hetzij via e-mail.
Alle notities die in de presentatie staan komen uit mijn thesis van de Ehsal Management School met dezelfde titel.
2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. Meestersprekers : Lodi Planting | en zijn Alter Ego's schreef:

    […] zijn. Ik zou uren voor een grote groep willen praten en hun aandacht kunnen vasthouden. Ik zou meer gastcolleges over sociale media of over retentiemanagement willen geven. Ik zou een serieuze boodschap op een […]

  2. De definitie van retentiemanagement [slide 1] : Lodi Planting | en zijn Alter Ego's schreef:

    […] heb ik de presentatie retentiemanagement op dit blog gezet. Hier kun je lezen waarom. Dit is echter de eerste blogpost van een nieuwe reeks; die slide per slide […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.