Categorie Trends (retentie-management.com)
Een valkuil in de hybride arbeidsmarkt

Op de website van HR Praktijk las ik de volgende kop: schaarste aan kwalitatief personeel. Echter bij het lezen van onderstaande quote dacht ik dat het indirect een pleidooi voor de hybride arbeidsmarkt was.

Organisaties houden rekening met een oplopende schaarste aan kwalitatief personeel. Zij zullen steeds vaker een kern van vast personeel hebben met daaromheen een flexibele schil van tijdelijke medewerkers.

een mogelijke valkuil in de hybride arbeidsmarkt

Volgens de onderzoekers is deze manier van werken noodzakelijk gezien de vergrijzing en andere maatschappelijke tendensen.Tot hier niets nieuws. Maar de onderzoekers noemen een mogelijke valkuil als het gaat om de hybride arbeidsmarkt en dat is het kwaliteitsverlies van kennis en kunde.

hoe ga je het verlies van kennis en kunde tegen?

Om dit tegen te gaan pleiten de onderzoekers voor het volgende:

bedrijven moeten altijd een vergelijking maken op kwaliteit, beschikbaarheid en prijs van de aangeboden deskundigen. In de huidige manieren van het samenbrengen van vraag en aanbod is dit niet altijd mogelijk.

Tegelijkertijd halen ze aan dat dit voor HR-managers een tijdrovende en veelvuldig voorkomende klus moet zijn om door de profielen van flexwerkers te scrollen. Los van het tijdrovende aspect zal HR ook op een andere manier moeten gaan werven en selecteren om een toevallige match uit te sluiten. Nu is het zo dat HR-managers vaak slechts een klein deel van de gehele aanbodzijde in Nederland te zien krijgen waardoor zij geen volledig beeld vormen over het aanbod.

Hoe denk jij dat de rol van HR er gaat uitzien in een hybride arbeidsmarkt? En zie jij deze mogelijke valkuil als een reëel valkuil?

 

(mijn inspiratie voor deze blog heb ik hier gehaald)

3 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] het slechts een kwestie van tijd is en heb ik er bijgevolg al veel over geschreven. Bijvoorbeeld een valkuil, hoe het SER er over denkt en hoe het strategisch HR-beleid er uit moet zien. Maar vandaag las ik […]

  2. […] moet worden gerespecteerd en het communicatieluik. Een valkuil die Froeling niet noemt is het kwaliteitsverlies van kennis en kunde. Maar vandaag wil ik langer stilstaan bij de laatste valkuil die Froeling bespreekt en dat is de […]

  3. […] strategisch HR-beleid in een hybride arbeidsmarkt moeten organisaties wel rekening houden met een valkuil van de hybride arbeidsmarkt. Waar moet een organisatie inzake strategisch HR-beleid nog rekening mee houden in een hybride […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.