Een kleine mijlpaal: 500 inhoudelijke blogartikelen op dit platform!

Apetrots ben ik met het 500ste inhoudelijke blogartikel op deze site. Op 4 jaar tijd zijn er 500 blogartikelen geschreven die (in)direct te maken hebben met retentiemanagement. Een leuk moment om eens stil te staan bij de evolutie van dit onafhankelijke kennisplatform over het binden en boeien van personeel. 

500 (Retentiemanagement)

Het platform is opgestart!

In 2009 volgde ik een postgraduaat opleiding HRM aan de Ehsal Management School. Deze opleiding lag in het verlengde van mijn Bachelor opleiding en was het startschot voor dit kennisplatform. Toentertijd had ik geenszins de illusie om er het kennisplatform van te maken. Ik was begonnen om mijn ideeën over de lessen die we kregen samen te vatten en verkondigen. Tegelijkertijd was het een ideale manier voor mijn klasgenoten om in geval van afwezigheid de les toch te kunnen volgen. In 2010 was het dus een primaire vorm van kennisdeling.

De eerste woelige periode

Na verloop van tijd kreeg ik reacties op mijn blogs, werd ik aangesproken door een aantal professionals en kreeg ik de goesting om het platform ook verder te ontwikkelen. Hiervoor moest ik ook blogartikelen kunnen schrijven zonder de lessen en dus ging ik op zoek naar informatie die zinvol en waardevol was plus waar ik mijn mening over kon geven. Deze manier van bloggen leidde tot een wisselvallige periode onder andere door mijn reis. Soms waren er zeel blogartikelen die mijn aandacht vroegen en soms kwam geen artikel in aanmerking. Ik vond ook geen andere alternatieven op het weg.

Het platform groeit maar door!

Bij mijn terugkomst zag ik dat de bezoekersaantallen zodanig waren gestegen, kreeg ik wekelijks vragen in verband met elementen van retentiemanagement en schreven zich zoveel mensen in voor de nieuwsbrief, dat ik het platform verder moest ontwikkelen naar een onafhankelijk kennisplatform waarbij kennisdeling een centrale rol kreeg. Dit is de fase waarin we ons [highlight]500 blogartikelen[/highlight] later in bevinden. Gelooft u me niet? Controleer het archief dan maar!

Het nieuwe design (waar overigens continu aan wordt gewerkt) zorgt er voor dat u alles steeds beter en eenvoudiger kan vinden. Tegelijkertijd komen er steeds meer gastbloggers bij die hetzij op vaste basis hetzij op eenmalige basis een gastblog schrijven. Dit komt het platform alleen maar ten goede! Lees dit als u ook wilt gastbloggen.

Wat is de volgende stap?

De volgende stap is nog meer inzetten op vraag en aanbod samen te laten komen. Zo wordt er momenteel gewerkt aan een overzicht van aanbieders, experten, etc. in verband met retentiemanagement. Tegelijkertijd ben ik bezig om een MBA cursus te schrijven volledig toegespitst op retentiemanagement. Schrijf u alvast in! Een andere manier van vraag en aanbod samen laten komen is door middel van advertenties. Deze laatste vorm dient tegelijkertijd ook om de kosten, die aan het hosten van een platform als deze, terug te verdienen. U kan ook adverteren op het platform.

Wat brengt de toekomst?

Wat de hele verre toekomst brengt weet niemand, maar er zijn 2 dingen die ik beloof. Het eerste is dat het platform  altijd onafhankelijk zal blijven in die zin dat u alle informatie hier terug kan vinden. Dat neemt niet weg dat ik Employerbility op gepaste manieren naar voor zal laten komen. Sinds mijn terugkomst van mijn reis doorheen Azië ben ik namelijk eigenaar van een HR adviesbureau gespecialiseerd in goed werkgeverschap. Mijn inspiratie bij het opstarten heb ik uiteraard ook op dit platform gehaald. Op deze manier zullen mijn ervaringen met Employerbility het platform versterken en vice versa. Het tweede is dat ik zal blijven bloggen over retentiemanagement zolang jullie het blijven lezen, blijven reageren en het blijven delen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.