Categorie Theorieën & Processen (retentie-management.com)
Een cijfermatig pleidooi voor een integraal en strategisch retentiebeleid

Afgelopen zondag nam ik de streekkrant mee bij de bakker om mijn hoek. Zoals vaker begon ik van achter naar voor te bladeren totdat mijn oog viel op het artikel: “de oorlog om talent”.

In het krantenartikel stond te lezen dat:

het vrijwillig verloop van personeelsleden in 2010 significant is gestegen, terwijl het onvrijwillig verloop afnam. Oorzaak is onder meer de heropleving van de arbeidsmarkt na de crisis.

Het lijkt alsof stilaan iedereen, en daarmee bedoel ik ook de Streekkrant, heeft begrepen dat het aantrekken en vooral vasthouden van talent de sleutel tot het succes van een organisatie is. De cijfers beargumenteren ook dat het nodig is.

Een aantal quote uit het artikel:

Vorig jaar verlieten 19,3% van de Belgische werknemers uit de privésector hun organisatie.

Er zou eveneens sprake zijn van een omgekeerde ontwikkeling tussen vrijwillig en onvrijwillig verloop vanuit het perspectief van de werknemer.

Het vrijwillig verloop, dat door de werknemer op gang wordt gebracht, steeg in 2010 met 7,8% tegenover een toename met 6,6% in 2009. Het onvrijwillige verloop daarentegen daalde significant: van 12,7% in 2009 tot 11,3 in 2010.

Hier heeft de crisis natuurlijk ergens voor tussengezeten. Maar zoals gezegd trekt de arbeidsmarkt weer aan, wat een verdere stijging van het onvrijwillige verloop betekent. Dit maal bekeken vanuit het perspectief van de organisatie.

Deze cijfers pleiten dus ook voor een integraal en strategisch retentiebeleid. Hoe zorgt jouw organisatie ervoor dat jij geboeid en gebonden bent?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.