Categorie Theorieën & Processen (retentie-management.com)
Driver 6: het welzijn van de werknemer (Re-Engage – Leigh Branham)

Branham heeft voor zijn boek Re-Engage onderzoek gedaan naar factoren die het verschil maken als het gaat om engagement bij Beste Werkgevers. Nadat hij eerder had beschreven hoe organisaties in tijden van crisis Beste Werkgever kunnen worden, concludeert uiteindelijk dat er 6 factoren zijn die het verschil maken en deze factoren bestudeert hij door bij de Beste Werkgevers langs te gaan. In de vorige weken schreef ik over de hoofdtaak van een leider, over de hoofdtaak van een manager, de effectiviteit van het team, de groei- en carrièremogelijkheden van hun werknemers en het waarderen van werknemers. Vandaag bespreek ik de zesde en laatste factor.

Employee Well-Being

Het bieden van extra legale voordelen, zoals deze in België heten, is iets van de laatste decennia. Maar volgens Branham is dit een belangrijke factor in het engageren van werknemers en zelfs het gezin of de familie. Denk maar aan de verzekeringen waar ook de partner onder valt. In Amerika kennen deze extra legale voordelen echter meer bindingsmogelijkheden omdat daar het sociale zekerheidssysteem minder is uitgebouwd.

de worklife balans van een werknemer

Een andere manier om naar de gezondheid van de werknemer te kijken is de worklife balans. Eén van de veelvoorkomende vertrekredenen is een slechte worklife balans. De vraag is dan ook: hoe kan een cultuurommeslag de woklife balans weer in evenwicht brengen?

 

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] The Ultimate Benefit (het welzijn van de werknemer) […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.