Categorie Theorieën & Processen (retentie-management.com)
Driver 5: het never-ending verhaal van engagement (Re-Engage – Leigh Branham)

Branham heeft voor zijn boek Re-Engage onderzoek gedaan naar factoren die het verschil maken als het gaat om engagement bij Beste Werkgevers. Nadat hij eerder had beschreven hoe organisaties in tijden van crisis Beste Werkgever kunnen worden, concludeert uiteindelijk dat er 6 factoren zijn die het verschil maken en deze factoren bestudeert hij door bij de Beste Werkgevers langs te gaan. In de vorige weken schreef ik over de hoofdtaak van een leider, over de hoofdtaak van een manager, de effectiviteit van het team en de groei- en carrièremogelijkheden van hun werknemers. Vandaag bespreek ik de vijfde factor.

The Never-Ending Source of Engagement

De mens heeft de nood om zich constant gewaardeerd en gerespecteerd te voelen. Dus wanneer werknemers constructieve bijdragen leveren aan het succes van de organisatie, dan willen zij gerespecteerd en gewaardeerd worden. Branham bedoelt hier niet alleen de financiële middelen mee, want werknemers blijven niet voor het loon. Dus het salaris als vertrekreden argument wordt hiermee naar de achtergrond geschoven.

hoe iemand waarderen zonder dat er geld aan te pas komt?

Er bestaan natuurlijk meerdere redenen om iemand een gewaardeerd gevoel te geven zonder dat daar het salaris mee gemoeid is. Hier zijn hele boeken over vol geschreven. Een voorbeeld van een goed geschreven boek is Drive van Daniel Pink dat uitlegt hoe motivatie 2.0 werkt. Toch blijkt uit het onderzoek van Branham dat veel managers en leiders falen op dit punt. Blijkbaar is een compliment geven niet evident.

best practices voor managers om iemand te waarderen

Om die reden heeft Branham punten onder elkaar gezet zodat managers dagelijks erkenning kunnen geven aan hun werknemers.

  1. observe the contribution
  2. thank the employee for the specific contribution
  3. describe what the contribution meant to the team and organization as a whole
  4. acknowledge the employee’s contribution as soon as possible
  5. get to know the employee well enough to be able to tailor acknowledgement of the contribution
  6. make an ongoing commitment to cathing employees doing something right, and use those opportunities to magnify employee engagement

 

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Valuing Employees Contributions (het never-ending verhaal van engagement) […]

  2. […] het never-ending verhaal van engagement […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.