Categorie Lectuur (retentie-management.com)
Diversiteitbeleid zorgt voor meer creativiteit

Er is een nieuw onderzoek gebeurd in opdracht van Mercer en Centraal Beheer Achmea waaruit blijkt dat diversiteitbeleid voor meer creativiteit zorgt.

Het komt er op neer dat de diversiteit is toegenomen door allerlei maatschappelijke tendensen en mijn inziens ook steeds meer zal (moeten) toenemen.

Meer dan de helft van de werkgevers heeft aangegeven dat diversiteit een meerwaarde is voor de onderneming

Ik ben dus niet de enige die dat denkt en of vindt. Niettemin heeft minder dan 70% van de ondervraagde werkgevers een diversiteitsbeleid.

Maar slechts 20 procent hiervan weet ook wat hij hier mee wil bereiken

En dat vind ik bijzonder vreemd. Roepen werkgevers dan in het wilde weg dat iets, in dit geval diversiteit, een meerwaarde is zonder dit daadwerkelijk te onderbouwen? Daar lijkt het wel op. Roepen om te roepen. Tegelijkertijd vraag ik me af onder welke steen deze werkgevers hebben geleefd, want er zijn toch tal van doelen te bedenken?

Natuurlijk noem ik mijn eigen onderwerp retentiemanagement, maar ik denk ook aan kennisdeling en het voorbestaan van de organisatie. Waar denken jullie nog aan?

Gelukkig zijn de onderzoekers ook nog met een aantal voordelen gekomen.

De voordelen van een diversiteitbeleid zijn de toenemende creativiteit, betere sfeer op de werkvloer, nieuwe kansen, beter imago, nieuwe markten en meer innovatie.

Diversiteit is de laatste tijd sowieso wel een hot item. Ook op dit blog zijn al blogs verschenen over diversiteit o.a. bedrijven met een hogere diversiteit zijn winstgevender.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. Baas ‘dumpt’ oudere werknemer nog veel te snel | Lodi Planting | en zijn Alter Ego's schreef:

    […] on this topic.Ik heb al vele pleidooien gehouden die pleiten voor diversiteit. Bijvoorbeeld: Zo zorgt diversiteit onder andere voor meer creativiteit. Diversiteit betekent echter ook het inzetten van oudere werknemers. En vandaag struikelde ik in […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.