De scriptieprijs 2013 van ZiPconomy. Win €2.500!

Sinds 2012 organiseert ZiPconomy, het kennisplatform voor Zelfstandige Professionals, jaarlijks de Scriptieprijs. Dit betekent dat de Scriptieprijs dit jaar voor de tweede keer wordt uitgereikt. Studenten die kans willen maken op de prijs moeten hun scriptie voor 1 september 2013 insturen naar ZiPconomy.

Hoe maak je kans op de Scriptieprijs?

De enige echte ‘spelregel’ die ZiPconomy heeft vastgesteld is dat je masterscriptie betrekking moet hebben op de flexibilisering van arbeid, organisatie en de veranderende arbeidsmarkt. Natuurlijk zijn er randvoorwaarden. Deze vind je hier.

Hoe je dit onderwerp verder invult is dus geheel aan jou. Om je te helpen volgen er een aantal voorbeelden: onderzoek naar nieuwe organisatie- of werkvormen, over flexwerkers, ZZPers, beleidsvorming en wetgeving op dit terrein, de uitzend- of bemiddelingssector, de rol van internet en social media hierbij, etc.

Wat kun je winnen?

Online media aandacht

Alle inzendingen krijgen (online) media aandacht. Zo zullen de meest relevante uitkomsten via een artikel op ZiPconomy worden gepubliceerd.

Bekijk de artikelen over inzendingen van 2012.

Wanneer je de koppeling maakt tussen de flexibele arbeidsmarkt en het binden en boeien van professionals, dan zal er ook op dit platform aandacht aan worden besteed.

Bekijk alle scripties die met retentiemanagement te maken hebben.

Een prachtige geldprijs

Behalve de media-aandacht die je zoektocht naar een nieuwe baan vergemakkelijkt krijgt de winnaar ook de prachtige geldprijs van €2.500,-. Zo maak je een vliegende start!

De twee andere genomineerden ontvangen elk € 500,- en eveneens de media-aandacht.

Hoe win je?

Alle masterstudenten uit Nederland en Vlaanderen kunnen tot 1 september hun scriptie aanmelden. Uit alle inzendingen kiest een deskundige jury drie genomineerden. De genomineerden zullen tijdens een groot seminar op 21 november bij de SER strijden om de uiteindelijke hoofdprijs.

De jury wordt dit jaar gevormd door Linde Gonggrijp, directeur FNV Zelfstandigen en lid SER, Ronald Dekker, arbeidseconoom Universiteit Tilburg, Maurits Derksen, directeur HRM Alliander en Peter Boerman, eindredacteur Management Team.

Kortom je zult de onafhankelijk jury moeten overtuigen van jouw relevante uitkomsten, unieke schrijfstijl en presentatieskills.

Een extra woordje uitleg

ZiPconomy is vorig jaar (2012) gestart met de Scriptieprijs om twee redenen.

Betrek jongeren bij de discussie

In eerste instantie om jongeren meer te betrekken bij de discussie over de enorme veranderingen die plaats vinden op de arbeidsmarkt. De flexibilisering van de kenniseconomie en arbeidsmarkt krijgt momenteel veel aandacht. En terecht. Het debat wordt wel wat gedomineerd door de 40/50+ generatie en daar wil ZiPconomy dus iets aan doen.

Stimuleer kwalitatief onderzoek

De tweede reden is het kwalitatief onderzoek naar deze onderwerpen te stimuleren. Volgens ZiPconomy gebeurt dit nu te weinig.

De link met retentie-management.com

Het onafhankelijke kennisplatform retentie-management.com erkent de redenen van ZiPconomy om de Scriptieprijs uit te reiken en daarom dragen wij ons steentje als communicatiepartner bij aan de Scriptieprijs. De flexibilisering van de kenniseconomie en arbeidsmarkt heeft immers ook verregaande gevolgen op het binden en boeien van personeel.

[button link=”http://www.zipconomy.nl/scriptieprijs/” size=”large” style=”tick” window=”yes”]Meld je nu aan voor de ZiPconomy Scriptieprijs![/button]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.