Categorie Trends (retentie-management.com)
De rol van HR bij het binden van klanten

Gisteren bood ik retentiemanagement een groter perspectief. Ik schreef dat één van de mogelijkheden consumenten binden aan een product was en had daar ook al eens blog over geschreven. Maar als zelfs Dave Ulrich in HR Transformation zich uitlaat over het binden van klanten, dan durf ik te zeggen dat het een belangrijk item is.

HR kan belangrijke rol spelen bij het binden van klanten

Ulrich schrijft dat HR een belangrijke rol kan spelen bij de evaluatie van customer experience. Hiermee bedoelt Ulrich dat wanneer HR als strategische business partner nauw samen werkt met andere departementen als marketing, sales en alle andere departementen zodat het een unieke bijdrage kan leveren aan het binden van klanten.

aantal noodzakelijkheden voor HR

Als HR hoogte heeft van waarom, waar en wanneer het de producten/diensten van de organisatie afneemt, kan HR het systeem daarop aanpassen. Op deze manier zal HR de customer experience kunnen beïnvloeden.

HR staat in voor de lange termijn relatie met een klant

Daarnaast kunnen HR-professionals ook regelmatig face-to-face gesprekken met klanten hebben om op deze manier achter hun noden te komen. Dit zou een win-win betekenen voor beide partijen én dat ook op langere termijn. Een strategisch HR kan namelijk beslissen op welke manier het talent in de organisatie wordt ingezet waardoor de lange termijn relatie kan worden gewaarborgd.

HR moet sales competenties ontwikkelen

In andere woorden als HR zich kan ontpoppen tot een sales professional dan biedt dat veel positieve perspectieven voor hun strategische positie maar belangrijker ook voor de organisatie en dat is waar het om (zou) moet(en) draaien.

Welke andere manieren zie jij weggegelegt voor HR om aan klantenbinding te doen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.