Categorie Actualiteit (retentie-management.com)
De meest interessante artikelen i.v.m. retentiemanagement (week 7)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week zijn:

> Infographic. 71% van de werknemers is niet geëngageerd. Dat is de anatomie van een geëngageerde werknemer.

> Employees leave managers, not companies. Een fantastisch artikel dat vol waarheden zit. Zelfs Abraham Maslow wordt er bij gehaald.

> Mensen als wonderkruid. Interessant artikel dat inzicht geeft in de HR keuken van Wunderkraut. Hoe gaan zij om met hun talent? En wat doen zij om hen aan te trekken?

> Personeel binden door ze weg te sturen. Spannende titel dat pleit voor thuiswerken en/of coworking. Zo bind je het personeel aan de organisatie.

> Demotie – dekmantel voor falend beleid. Capgemini heeft het debat over demotie weer flink doen aanwakkeren.

> Vast is te vast, flex is te flexibel. Zowel werkgevers, werknemers als flexwerkers hebben tegenwoordig een groeiende behoefte aan flexibiliteit in combinatie met zekerheid. Dus wat is de goede balans?

> China domineert de wereldhandel. Op dit blog is er ook veel aandacht besteed aan China en de rol die zij spelen. Ook de rol van de HR professional in China is al kritisch onder de loep genomen.

> 5 redenen om anticyclisch te werven. Hoe kijken jullie naar anticyclisch werven?

> Meer vrouwen aan de top? Onbelangrijk. De juiste persoon op de juiste plek dat is waar het om gaat. Ik geloof ook niet in quota’s die vrouwen in topfuncties moeten brengen wanneer zij niet de juiste persoon blijkt.

Meer nuttige artikelen?

Ben je op zoek naar meer artikelen die ik lees in verband met retentiemanagement? Wil je weten waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Bekijk dan mijn RSS lijst door op de hyperlink klikken. Staat jouw site hier niet tussen, en zou dat wel moeten, neem dan contact met me op.

Dit was een blog van Lodi Planting voor het onafhankelijke kennisplatform retentiemanagementWilt u automatisch op de hoogte blijven van de meest recente blogs? Abonneer u dan op de nieuwsbrief en u ontvangt elke woensdag het complete overzicht. Ongeveer 1 keer per maand verschijnt er ook een thema-nieuwsbrief. Er bestaat ook een e-book: retentiemanagement – een ROI benadering dat u kunt kopen. Benieuwd wat ik zeg op Twitter of LinkedIn? Voeg me dan toe! 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.