Categorie Actualiteit (retentie-management.com)
De meest interessante artikelen i.v.m. retentiemanagement (week 6)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week zijn:

> Alleen de Beste Werkgevers krijgen de Beste Werknemers. Ik geloof daar zeer sterk in en pleit er voor dat elke organisatie een Beste Werkgever word. Niet alleen de wedstrijdtitel, maar goed werkgeverschap.

> Geld motiveert weer. Via Sander Oldenkamp werd ik op dit interessant artikel gewezen waaruit blijkt dat geld weer motiveert.

> De meest dodelijke fout in het creëren van bevlogen werknemers. Een 8 stappenplan van onze eigen gastblogster Marianne Schutten. Bevlogenheid vind ik ook een belangrijk thema.

> Waar moet je op letten bij Employer Branding? Weer een pareltje van Annemarie Stel. Organisaties doen altijd aan Employer Branding ook al denken ze van niet.

> HR Analytics bij rekrutering, selectie en introductie. Een zeer inhoudelijk artikel dat van elke HR professional een HR Business Partner maakt.

> 10 signs that your employees really love what they do. Welke tekenen denk jij dat hier gelden?

> What would your employees choose? More money or a better boss? Stel je werknemers voor de keuze en je zou verschieten van de resultaten.

> The War for Talent is over. Een interessant verhaal over de War for Talent van de hand van Bas van de Haterd.

Meer nuttige artikelen?

Ben je op zoek naar meer artikelen die ik lees in verband met retentiemanagement? Wil je weten waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Bekijk dan mijn RSS lijst door op de hyperlink klikken. Staat jouw site hier niet tussen, en zou dat wel moeten, neem dan contact met me op.

Dit was een blog van Lodi Planting voor het onafhankelijke kennisplatform retentiemanagementWilt u automatisch op de hoogte blijven van de meest recente blogs? Abonneer u dan op de nieuwsbrief en u ontvangt elke woensdag het complete overzicht. Ongeveer 1 keer per maand verschijnt er ook een thema-nieuwsbrief. Er bestaat ook een e-book: retentiemanagement – een ROI benadering dat u kunt kopen. Benieuwd wat ik zeg op Twitter of LinkedIn? Voeg me dan toe! 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.