Categorie Actualiteit (retentie-management.com)
De meest interessante artikelen i.v.m. retentiemanagement (week 52)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

De meest interessante artikelen van deze week

De meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement van deze week zijn:

> Build the kind of organization that people want to stay with. Dat is lijkt mij wel het uitgangspunt en de titel Beste Werkgever is dan de beloning.

> 4 Ways to Improve Your Hiring Proces to Help Retain Employees. De tips die worden gegeven dragen bij tot reruiting for retention en zijn belangrijk het werving- en selectieproces bij retentiemanagement.

> Hoe kan HR succesvol veranderen? Effectieve bedrijfsvoering verloopt via vier fasen en dat zou HR effectiever moeten maken. Een lange, inhoudelijk en interessante blog.

> The connection between employee engagement and performance. Een goede blog van Torben Rick. Hij legt de 5 top drivers van sustainable engagement uit.

> To Attract the Right Talent, You Need a Fertile Environment for Growth. Het aanbieden van doorgroeimogelijkheden is belangrijk voor het talent aan te trekken en te behouden.

> 10 signs that your employees really love what they do. Deze blog bevat de kern waar organisaties aan moeten voldoen om het talent te binden en boeien.

> Werkgever investeert te weinig in kennis. Veel werkenden in Nederland hebben het gevoel dat zij meer te bieden hebben dan wat van hen wordt gevraagd. Niet goed!

> Goede werksfeer meest belangrijk voor starter. 90 procent van de toekomstige starters noemt een goede werksfeer het belangrijkst bij hun eerste baan. Ben jij van plan een afstudeerder aan te nemen?

> Een betere wereld in 15 tweets. Een verslag van Annemarie Stel over Beste Werkgeverschap.

> 2/3de generatie Y ziet toekomst op arbeidsmarkt somber in. Generation Y gaat gebukt onder de gevolgen van de crisis. Een goed retentiebeleid gaat doorheen de economische cyclussen.

> FORD Genk: brugpensioen onder het stof vandaan halen? Een blog van Frank Vander Sijpe – Director HR Research Securex Groep.

Meer nuttige artikelen?

Ben je op zoek naar meer artikelen die ik lees in verband met retentiemanagement? Wil je weten waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Bekijk dan mijn RSS lijst door op de hyperlink klikken. Staat jouw site hier niet tussen, en zou dat wel moeten, neem dan contact met me op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.