Categorie Actualiteit (retentie-management.com)
De meest interessante artikelen i.v.m. retentiemanagement (week 5)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week zijn:

> Medewerkersbetrokkenheid en de Gallup Engagement Survey. Interessant artikel over wie er verantwoordelijk is voor de betrokkenheid van medewerkers. Lijkt me een mooie discussie.

> Goede voornemens voor 2013. HR bevindt zich in pole position om de organisatie moderniseren. Dat zegt Guido Heezen van Effectory. Lees ook zijn interview.

> Ontboeien en ontbinden op de arbeidsmarkt. Is er een tegenbeweging aan de gang? Is het binden en boeien van personeel niet het hoogst haalbare?

> The Secret to beging Happy at Work. Een kritische noot over gelukkig zijn op het werk en de relatie met betrokkenheid. Is werkplezier wel zo belangrijk?

> Neem demotie standaard op in het loopbaangesprek. Met alle afvloeiingen die gebeuren is het wellicht een raadzame optie. Al zou demotie in economisch betere tijden ook niet misstaan.

> Leidinggevende beïnvloedt vaak het werkplezier. Het gedrag van leidinggevenden beïnvloedt het werkplezier van medewerkers, en dat gedrag is ondermaats.

> De 5 sleutelfactoren voor effectief gebruik van HR. Een artikel van Luk Smeyers. De factoren zijn: ambitie, vaardigheden, nauwkeurigheid van de data, rol van HR leiderschap en niveau van complexiteit.

> Jobhoppen is er even niet meer bij. Baanzekerheid is nu zo belangrijk, dat werknemers het liefst langer dan vijf jaar bij hun werkgever blijven. Jobhoppen bestaat voorlopig niet meer.

> Werkgevers verwachten meer van werknemers in 2013. Dat is de voornaamste conclusie uit een heleboel onderzochte beoordelingsgepsrekken.

> Stop being a people pleaser. Het continu bevredigen van andermans behoefte zorgt er voor dat belangrijke doelstellingen niet worden behaald.

Meer nuttige artikelen?

Ben je op zoek naar meer artikelen die ik lees in verband met retentiemanagement? Wil je weten waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Bekijk dan mijn RSS lijst door op de hyperlink klikken. Staat jouw site hier niet tussen, en zou dat wel moeten, neem dan contact met me op.

Dit was een blog van Lodi Planting voor het onafhankelijke kennisplatform retentiemanagementWilt u automatisch op de hoogte blijven van de meest recente blogs? Abonneer u dan op de nieuwsbrief en u ontvangt elke woensdag het complete overzicht. Ongeveer 1 keer per maand verschijnt er ook een thema-nieuwsbrief. Er bestaat ook een e-book: retentiemanagement – een ROI benadering dat u kunt kopen. Benieuwd wat ik zeg op Twitter of LinkedIn? Voeg me dan toe! 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.