Categorie Actualiteit (retentie-management.com)
De meest interessante artikelen i.v.m. retentiemanagement (week 46)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

De meest interessante artikelen van deze week

De meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement van deze week zijn:

HR Analytics: stap voor stap! Elke HR professional zou meer analytisch vermogen moeten ontwikkelen of tonen. Het ideale hulpmiddel hierbij is het vliegwielmodel.

> Talent is een formule. Een formule met inhoud.

> Haal meer uit het toptalent. Maatregelen die de overheid samen met het bedrijfsleven zouden kunnen doen om het toptalent het gemakkelijker te doen maken.

Wie is de eigenaar van Talent Management? Is het HR of het financiële departement? Ik vind dat jij dat moet zijn mits jij een HR Business Partner bent/wilt zijn.

Vier argumenten om je baas te overtuigen van het belang van employer branding.  Ik geef je graag nog wat redenen waarom Employer Branding belangrijk is.

> Werknemers willen nieuwe baan na de crisis. Dit blijkt uit onderzoek. In feite willen deze mensen nu al weg maar durven ze niet omdat het crisis is. Kunnen organisaties het tij nog keren? Kunnen zij het psychologisch proces van vertrek nog doorbreken?

> Een Employer Brand zijn is veel werk. Het hebben van een Employer Brand kan ook nadelig zijn. Afhankelijk van de economische context!

> Employer Brand Experience 2012.  Een kort sfeerverslag van het evenement waar ik vorig jaar zelf bij was. Lees mijn verslag van vorig jaar. Iemand het verslag van 2012 voor deze site?

> 7 manieren om een respectvolle manager te worden. Voor iedereen die kinderen heeft en daar wat van verwacht! Daarnaast hebben managers een belangrijke rol bij het retentiebeleid.

> Upgrade de rol van HR in drie stappen. Er wordt veel verwacht van HR. Maar er liggen grote kansen voor HR inzake het toepassen van sociale media!

> Een Chief Culture Officer voor het verbeteren van betrokkenheid. Een lastig dilemma. Moet 1 persoon verantwoordelijk zijn voor thema’s als betrokkenheid? Voor discussie vatbaar denk ik.

> Werknemer verwacht opleiding en degelijkheid van werkgever. Het artikel spreekt over economisch sombere tijden. Ik zeg ten alle tijden om de meest voorkomende redenen van verloop tegen te gaan.

> The three dimensions of employee engagement. Een kort beschrijvend artikel. De drie dimensies zijn: werk, elkaar en de klanten.

Meer nuttige artikelen?

Ben je op zoek naar meer artikelen die ik lees in verband met retentiemanagement? Wil je weten waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Bekijk dan mijn RSS lijst door op de hyperlink klikken. Staat jouw site hier niet tussen, en zou dat wel moeten, neem dan contact met me op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.