Categorie Actualiteit (retentie-management.com)
De meest interessante artikelen i.v.m retentiemanagement (week 45)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

De meest interessante artikelen van deze week

De meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement van deze week zijn:

> Talent Rapport biedt inzicht in het wereldwijde personeelsbestand. Dit rapport biedt een wereldwijd beeld van de waarde en het potentieel van talentpools voor verschillende branches, regio’s en functies

> 10 deadly sins of employee surveys. Je wordt uitgenodigd voor een gratis podcast waarin deze doodzonden worden uitgelegd.

> 6 reasons to fire an employee. Het is onmogelijk om iedereen altijd aan boord van de organisatie te houden. Maar als je iemand ontslaat doe het dan humaan d.m.v. het ontslaggesprek.

> Online tool brengt Vlaamse arbeidsomstandigheden in kaart. Dit is een initiatief van stichting Innovatie en  Arbeid en wordt ondersteunt door SERV.

> Beste Werkgevers blinken uit in betrokkenheid. Logisch! De werknemers kiezen de Beste Werkgevers. Dus anders gooien zowel organisaties als werknemers hun eigen ruiten in.

Top 20 HR Most Influential International Thinkers bekend. Ik ben dol op lijstjes!

Waarom het beter is een minder gekwalificeerde kandidaat aan te nemen.  Een vreemd onderzoek dat tegen alle vormen van een goed werving-, selectie- en socialisatieproces stuit.

> Is een 21-urige werkweek de toekomst? Ik voel hier wel iets voor als werkende globetrotter die het boek The 4 Hour Workweek heeft gelezen (wel een andere context).

Duitsland krijgt groot tekort arbeidskrachten.  Een goede reden voor Duitse organisaties om net als Belgische en Nederlandse aan retentiemanagement te doen.

Hoger opgeleide werkgevers keren hogere lonen uit.  Een misleidende titel. In feite gaat het over een onderzoek naar prestatiebeloning bij kleine en middelgrote bedrijven.

Helft medewerkers wil passie in nieuwe baan. Lijken mij enge onderzoeksresultaten als je als organisatie geen gepassioneerde en geëngageerde medewerkers hebt. Dag kapitaal!

Meer nuttige artikelen?

Ben je op zoek naar meer artikelen die ik lees in verband met retentiemanagement? Wil je weten waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Bekijk dan mijn RSS lijst door op de hyperlink klikken. Staat jouw site hier niet tussen, en zou dat wel moeten, neem dan contact met me op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.