Categorie Actualiteit (retentie-management.com)
De meest interessante artikelen i.v.m. retentiemanagement (week 4)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week zijn:

> Prevent Employee resignations this new year. De eerste maand van elk nieuw jaar is traditioneel een maand waarop veel werknemers besluiten een nieuwe baan te gaan zoeken. Zorg ervoor dat dit niet bij jouw organisatie gebeurt.

> Waarom medewerkers de organisatie verlaten. Het artikel geeft aan waarom exitgesprekken belangrijk zijn, maar niet waarom medewerkers de organisatie verlaten. Wel een bijzonder interessant semi-wetenschappelijk artikel.

> Exit, Voice and loyalty. Nog een interessant artikel over exitgesprekken.

> De kosten van disengagement NV Nederland. Een helder rekensommetje hoeveel disengagement in Nederland kost en welke rol de manager hier kan spelen.

I hired a Zombie. Een prachtige infographic.

Does it pay to measure emotional intelligence during selection. Een wetenschappelijke artikel over emotionele intelligentie en hoe dat correleert met het selectie-interview.

> Betrokkenheid is slecht voor je. Catchy titel na aanleiding van een gepubliceerde whitepaper. Een scherpe analyse van Annemarie Stel. Klik op de hyperlink voor de beste blogs over betrokkenheid op dit platform.

> De Belgische arbeidsmarkt houdt goed stand. Heel veel cijfertjes van officiële instanties waaruit blijkt dat België het beter doet in vergelijking met andere Europese landen.

> 7 tips om de uitgebluste medewerker te redden. Een medewerker zou niet uitgeblust mogen raken, maar volgens mij helpen de aangegeven tips ook daarbij.

> Delen en verbinden in de arbeidsmarkt. Simon Stoltz geeft zijn visie en mening op de Nederlandse arbeidsmarkt in een gratis whitepaper.

> Want better engagement? The little thinks matter. Het belangrijkste is de relatie tussen de werknemer en de direct leidinggevende. De kleine dingen maken het verschil.

Meer nuttige artikelen?

Ben je op zoek naar meer artikelen die ik lees in verband met retentiemanagement? Wil je weten waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Bekijk dan mijn RSS lijst door op de hyperlink klikken. Staat jouw site hier niet tussen, en zou dat wel moeten, neem dan contact met me op.

Dit was een blog van Lodi Planting voor het onafhankelijke kennisplatform retentiemanagementWilt u automatisch op de hoogte blijven van de meest recente blogs? Abonneer u dan op de nieuwsbrief en u ontvangt elke woensdag het complete overzicht. Ongeveer 1 keer per maand verschijnt er ook een thema-nieuwsbrief. Er bestaat ook een e-book: retentiemanagement – een ROI benadering dat u kunt kopen. Benieuwd wat ik zeg op Twitter of LinkedIn? Voeg me dan toe! 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.