Categorie Actualiteit (retentie-management.com)
De meest interessante artikelen i.v.m. retentiemanagement (week 3)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week zijn:

> werknemer verkiest droomjob boven hoger loon. Bijna 8 op 10 werknemers heeft liever een droomjob waarbij hij jaarlijks slechts 24.000 euro verdient.  Zo blijkt maar weer dat geld niet het belangrijkste is!

> Infographic – what is employee engagement anyway? Een visuele weergave van employee engagement.

> The top 5 reasons employees will quit in 2013. De redenen komt grotendeels overeen met de meest voorkomende redenen van verloop die ik uit boeken en onderzoeken heb verzameld.

> Flexibel werken promoot engagement en motivatie (staat niet meer online). Interessante resultaten uit een Brits onderzoek. In feite pleiten de onderzoekers voor individuele arbeidsvoorwaarden. Zogenaamde I-deals. Meer daarover binnenkort op dit platform.

> 5 ways to Engage Employees. 5 tips om het personeel te engageren. Wat is jouw beste tip om het personeel te binden en boeien?

> Van Gijzel vreest tekort aan goed personeel. De burgemeester van Eindhoven vreest voor de kwaliteit van de regio.

> Demotie? Het is tijd voor een eerlijk verhaal. Guido Heezen van Effectory vertelt zijn visie en kijk op het demotie verhaal dat in een stroomversnelling is geraakt na de discussie rond Capgemini.

> Why would employees want to be engaged anyway? Derek Irvine laat zijn licht schijnen op engagement.

> Engagement Not Important? Lees waarom de meneer die dit beweert het compleet bij het verkeerde eind heeft.

Meer nuttige artikelen?

Ben je op zoek naar meer artikelen die ik lees in verband met retentiemanagement? Wil je weten waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Bekijk dan mijn RSS lijst door op de hyperlink klikken. Staat jouw site hier niet tussen, en zou dat wel moeten, neem dan contact met me op.

Dit was een blog van Lodi Planting voor het onafhankelijke kennisplatform retentiemanagementWilt u automatisch op de hoogte blijven van de meest recente blogs? Abonneer u dan op de nieuwsbrief en u ontvangt elke woensdag het complete overzicht. Ongeveer 1 keer per maand verschijnt er ook een thema-nieuwsbrief. Er bestaat ook een e-book: retentiemanagement – een ROI benadering dat u kunt kopen. Benieuwd wat ik zeg op Twitter of LinkedIn? Voeg me dan toe! 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.