Categorie Actualiteit (retentie-management.com)
De meest interessante artikelen i.v.m. retentiemanagement (week 2)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week zijn:

> 6 kapstokken om met HR analytics te starten. Een nieuwe blog van de heren achter Inostix. Bent u al gestart met HR analytics?

> 7 redenen waarom HR belangrijker wordt in 2013. De reden die mij het meeste opviel was: globalisatie met een twist. Dit sluit m.i. perfect aan bij mijn eigen blog over China: is China enkel low-cost en goedkoop?

> Topman VDAB pleit voor hardere arbeidsmarkt. Fons Leroy wil een compleet een nieuwe arbeidsmarkt lanceren en hij krijgt hierbij veel animo zowel langs werknemer- als werkgeverszijde. Wat is jouw mening?

> A good boss is key to staff retention. Gregory P. Smith van o.a. het boek Here Today, Here Tomorrow spreekt over de noodzaak aan goede managers voor het behoud van personeel.

> Expert’s angle: using the employment cycle. Een simpele schets van het proces dat organisaties kunnen gebruiken om hun personeel te binden en boeien. Een vereenvoudigde weergave van het disengagement process.

> US workers world’s most productive. Een mooi overzicht van hoe productief de mensen over de hele wereld zijn. België scoort relatief goed en Nederland staat niet op de lijst.

Meer nuttige artikelen?

Ben je op zoek naar meer artikelen die ik lees in verband met retentiemanagement? Wil je weten waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Bekijk dan mijn RSS lijst door op de hyperlink klikken. Staat jouw site hier niet tussen, en zou dat wel moeten, neem dan contact met me op.

Dit was een blog van Lodi Planting voor het onafhankelijke kennisplatform retentiemanagementWilt u automatisch op de hoogte blijven van de meest recente blogs? Abonneer u dan op de nieuwsbrief en u ontvangt elke woensdag het complete overzicht. Ongeveer 1 keer per maand verschijnt er ook een thema-nieuwsbrief. Benieuwd wat ik zeg op Twitter of LinkedIn? Voeg me dan toe!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.