De meest interessante artikelen i.v.m. retentiemanagement (week 1)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

De meest interessante artikelen van deze week

De meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement van deze week zijn:

> HR maak organisaties rijk. Een blog met een mening die pleit voor HR als strategische business partner.

> Ga voor je passie. Altijd! Ik geloof sterk dat je moet doen wat je graag doet, want daar ben je of word je goed in. Dit wil overigens niet zeggen dat iedereen ontslag moet nemen en voor zichzelf moet beginnen. Dit kan ook perfect binnen je huidige organisatie.

> Wat maakt een Beste Werkgever een Beste Werkgever. Een filmpje met Guido Heezen waarin de 6 kenmerken van een Beste Werkgever worden toegelicht.

> 33 HBR blogs you should read before 2013. Oepsie, voor 2013 zal niet meer lukken, maar de inhoud van deze blogs werken bijzonder inspirerend.

> To give your employees meaning, start with your mission. Doe jij werk wat je graag doet? Alles hangt samen met de missie of het nu gaat over jouw privéleven of jouw professionele leven.

> HR & cijfers: een moeilijk huwelijk. Volgens Bersin & Associates (2011)  duidt slechts 6 % van de ondervraagde HR-teams zichzelf aan als “uitstekend” in het analyseren en interpreteren van data. 56 % daarentegen vindt zichzelf “zwak”.

> 10 tips die het engagement van uw medewerkers de hoogte injagen. Tips die evengoed op deze lijst hadden kunnen staan: wat is jouw beste tip om personeel te binden en boeien?

> Tevredenheid zegt niets. Organisaties moeten geen tevredenheid nastreven, maar bevlogenheid.

> Tien tips voor betrokken werknemers. Een ouder artikel, maar het bevat nog een steeds een kern van waarheid. Wat is jouw beste tip om personeel te binden en boeien?

> Meeste bedrijven vrezen vertrek toptalent.  (staat niet meer online).Verwacht moet worden dat dit jaar 22 procent van de werknemers een nieuwe baan zullen zoeken. Organisaties moeten een strategisch retentiebeleid implementeren.

> Wat doet de HR Manager in 2013? We kunnen de conclusie trekken dat het volgend jaar om één activiteit draait: het creëren van betrokkenheid. Gaat jouw organisatie daar mee aan de slag?

> HR Technologie brrr… een interessante blog van Annemarie Stel over HR Tech Europe 2012.

Meer nuttige artikelen?

Ben je op zoek naar meer artikelen die ik lees in verband met retentiemanagement? Wil je weten waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Bekijk dan mijn RSS lijst door op de hyperlink klikken. Staat jouw site hier niet tussen, en zou dat wel moeten, neem dan contact met me op.

Dit was een blog van Lodi Planting voor het onafhankelijke kennisplatform retentiemanagementWilt u automatisch op de hoogte blijven van de meest recente blogs? Abonneer u dan op de nieuwsbrief en u ontvangt elke woensdag het complete overzicht. Ongeveer 1 keer per maand verschijnt er ook een thema-nieuwsbrief. Benieuwd wat ik zeg op Twitter of LinkedIn? Voeg me dan toe!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.