Categorie Trends (retentie-management.com)
De HR-trends voor 2011

Via mijn RSS Reader kreeg ik volgend lang artikel binnen: De HR-trends voor 2011: Niet altijd eigen personeel eerst. Ik heb al eerder gemeld dat ik dol ben op lijstjes en zeker als deze betrekking hebben op mijn terrein zijnde Human Resources.

Hans de Zwager, auteur van het artikel, vat mijn inziens een aantal trends zeer goed samen en geeft er duidelijk redenen voor. Ik wil hem dan ook bijstaan in zijn visie op de genoemde trends. Natuurlijk kunnen de punten worden aangevuld met andere visies, gedachten en/of meningen.

Ik zie al deze trends als een pleidooi voor retentiemanagement. Er is mijn inziens geen enkele trend die niet naadloos aansluit bij deze gedachte. Ik bezie retentiemanagement als de bindende saus die HR uitgiet over al haar methoden, processen en activiteiten.

Organisaties die de nakende toekomst serieus nemen weten dus waartegen ze zich moeten wapenen. De trends geven hier namelijk een goed inzicht in. Tegelijkertijd is het jammer dat retentiemanagement niet als oplossing of bindende factor wordt aangedragen. Eens te meer omdat de rol van HR van zuiver operationeel naar een strategische partner zou kunnen verschuiven. Wil je als HR of als organisatie hier meer over weten? Houd dan dit blog in de gaten of neem even contact met me op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.