Categorie Lectuur (retentie-management.com)
De hoogtepunten van het Employee Engagement Rapport 2011

Ik heb een fantastisch Engelstalig rapport over “Employee Engagement” ontvangen en dat wil ik graag met jullie delen. Het rapport is gebaseerd op wereldwijd onderzoek aan de hand van een aantal topics. De hoogtepunten uit het Employee Engagement Rapport zijn:

1.

Fewer than 1 in 3 employees worldwide (31%) are engaged. Nearly 1 in 5 (17%) are actually disengaged.

Deze resultaten liggen in lijn met andere onderzoeken en/of cijfers die bekend zijn. Mijn inziens zijn dit beiden trieste cijfers. Het percentage geengageerde werknemers mag van mij een stuk hoger liggen en het percentage niet-geengageerde moet een stuk lager komen te liggen. Anders is het maatschappelijk gezien niet meer te overzien.

2.

Despite the rough and tumble of the economic recession, engagement levels around the world remained roughly stable.

Dit is logisch juist vanwege de economische crisis. Iedereen is bang om zijn of haar job te verliezen en kijkt bijgevolgd wel uit naar alles wat tot een mogelijk ontslag leidt. Recente berichten schrijven, nu de eerste tekenen van herstel zich aan doen, dat veel werknemers op zoek zijn of gaan naar een nieuwe baan.

3.

There is a strong correlation between engagenement levels and age, role/level, and tenure in the organization.

In het onderzoek komt naar voren dat werknemers met meer ancienniteit (+7 jaar bij dezelfde organisatie) meer geengageerd zijn dan werknemers die er minder lang werken. Hierbovenop zijn er ook verschillen waar te nemen tussen de generaties. Zo zijn generatie Y veel minder geengageeerd dan bijvoorbeeld een babyboomer.

4.

Engaged employees plan to stay for what they give; the disengaged stay for what they get.

Dit is een moeilijke maar zeer mooie zin en legt mijn inziens een aantal pijnpunten bloot van organisaties. Bijvoorbeeld de loonsverhogingen na aanleiding van ancienniteit.

5.

Employees worldwide view opportunities to apply their talents, career development, and training as top drivers of job satisfaction.

Dat carrièrepaden belangrijk zijn, zal ook naar voren komen in een blogpost over de 7 meest voorkomende redenen van vertrek. In een nog latere blog schrijf ik hoe organisaties dit kunnen aanpassen.

6.

Trust in executives can have more than twice the impact on engagement levels than trust in immediate managers does.

Dit was nieuw voor mij.  Zoals het niet voorzien van carrièrepaden in een organisatie een veel voorkomende reden van vertrek is, geldt dat ook voor de rol van een manager. Nu blijkt dus dat de CEO een nog grotere rol speelt of kan spelen dan een manager. Erg verontrustend alswel rustgevend. Dit is namelijk een extra motivatie om de CEO betrokken te maken bij het retentiemanagement project binnen jouw organisatie.

7.

Managers are not necessarily doing things that matter mosts.

De context hiervoor is zowel naar het behoud van werknemers of hun tevredenheidsgraad als naar hun originele takenpakket toe. Het onderzoek somt daarom een aantal core taken voor managers op.

8.

Executives aren’t getting the basics of performance right.

Hier belanden we weer op een cultuur innovatie probleem. Organisaties schieten vaak te kort in het constant stimuleren van resultaten. Hiervoor is het belangrijk dat organisatie op resultaten gaan belonen en straffen in plaats van de 8 uur die op kantoor worden gepresteerd. Dit is dus eigenlijk een pleidoor voor het nieuwe werken.

9.

Engagement surveys without visable follow-up action may actually decrease Engagement levels.

In andere woorden: diegene die A zegt moet ook B doen. Dit impliceert dat iedereen binnen een organisatie zijn/haar verantwoordelijkheid moet dragen inzake retentiemanagement, maar ook dat iedereen mee moet zijn.

Dit waren de belangrijkste resultaten uit het onderzoek gekoppeld met mijn mening. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben gehad. Lees zeker ook het volledige rapport. Op en/of aanmerkingen zijn altijd welkom in de commentaren.

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] heb bij stilgestaan is een definitie van engagement. In het Employee Engagement rapport (klik hier voor de hoogepunten) wordt hier wel dieper op ingegaan. We believe that aligning employees values, […]

  2. […] This post was mentioned on Twitter by Lodi Planting, Lodi Planting. Lodi Planting said: De hoogtepunten van het Employee Engagement Rapport 2011 http://bit.ly/gakXVB #LPAE […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.