Categorie Lectuur (retentie-management.com)

De Beste Werkgevers van België in 2015

De Beste Werkgevers van België in 2015 zijn bekend. Tenminste Vlerick en Great Place To Work hebben hun prijzen verdeeld. Proficiat aan Torfs en EASI.

Hoe werd de winnaar bepaald?

EASI en schoenenwinkel Torfs hebben hun prijs grotendeels te danken aan de tevredenheid van hun eigen medewerkers. Deze tevredenheid telde voor twee derden mee van de totaalscore. Daarnaast werd ook gekeken naar 3 aspecten die, volgens Vlerick & GPTW, kenmerkend zijn voor een goede werkgever. De aspecten zijn: het vertrouwen van de werknemers in hun leidinggevende, de trots van een medewerker over hun prestaties en het plezier dat ze beleven op de werkvloer. Deze telde voor één derde van de totale score.

Human Capital is het belangrijkste!

Hoewel ik fan blijf van bedrijven die hun personeel op de eerste plek zetten, is de wedstrijd van een goede werkgever zijn waarde aan het verliezen. Hier heb ik al eens een kritisch betoog over gehouden. Het belangrijkste is dat bedrijven evenveel tijd en moeite stoppen in hun mensen als dat zij doen met het willen winnen van dergelijke titels. Anders is het in termen van binden en boeien dweilen met de kraan open.

EASI heeft dat begrepen

In dat kader is het mooi te lezen dat EASI hun titel van Beste Werkgever in de categorie minder dan 500 medewerkers heeft gewonnen omdat zij hun personeel als belangrijkste goed zien binnen hun organisatie. Dat bevestigt Dirk Buyens, professor HRM, die vervolgens een perfecte bindmiddel in de vorm van aandelen aanhaalt.

Torfs doet ook iets goed

Schoenenwinkel Torfs heeft het weer geflikt. Zij zijn wederom uitgeroepen tot de Beste Werkgever van België in de klasse meer dan 500 medewerkers.

Torfs streeft voortdurend naar tevreden klanten en medewerkers, iets wat volgens hen hand in hand gaat. Ze noemen dat ‘360° zorgzaamheid’. Dit jaar lag de focus vooral op leiderschap. Alle shop managers en hun assistenten doorliepen het afgelopen jaar de ‘Expeditie 360°’, een opleiding die het zorgende leiderschap moet verhogen.

Overzicht met alle Beste Werkgevers van België

Als u op de hyperlink klikt, dan vindt u het complete overzicht met Beste Werkgevers van België per jaar (vanaf 2009 tot en met nu) en per organisator (Top Employers, Great Place To Work, Randstad en Employer of the Year). Uiteraard onze felicitaties aan alle winnaars over alle jaren heen.