De beste artikelen van deze week! (51)

Retentie-management.com is het onafhankelijk kennisplatform over het binden en boeien van personeel. Dit betekent dat wij u op de hoogte houden van alles wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement.

Daarom hebben wij de categorie actualiteit in het leven geroepen. Hier leest u de meest prikkelende, originele en/of aansprekende artikelen die de redactie deze week onder ogen is gekomen.

De artikelen van deze week:

> Complimenten, ontvang ze, maar deel ze ook zelf uit! Een compliment van je werkgever ontvangen. Wie wil het niet. De uitdrukking van waardering voor jouw inzet en harde werken zal menig werknemer goed doen. Een andere uitdrukking is ‘je krijgt wat je geeft’. Je zult dus anderen moeten behandelen zoals je zelf graag behandeld wilt worden.

[box type=”info” style=”rounded”]In de bibliotheek vindt u boeken, scripties en een MBA. In de kennisbank krijgt u toegang tot e-books, onderzoeken, trendrapporten en whitepapers. [/box]

> Betrokkenheid: basis voor gesmeerde samenwerking. Het creëren van een sterk team begint met betrokken medewerkers. Betrokken medewerkers zijn gelukkiger, gemotiveerd en presteren uit zichzelf meer dan volgens hun functiebeschrijvingen mag worden verwacht. Mooi artikel over betrokken medewerkers en klantenbinding. 

> Werknemers snakken naar waardering, maar krijgen vooral stress. Werknemers in ons land hebben steeds vaker last van stress op het werk. Dat blijkt uit een onderzoek bij 4.000 Belgen door het Europees Sociaal Fonds en Trendhuis. Opvallend: we hopen op de werkvloer vooral op waardering, maar vinden dat we die niet genoeg krijgen. Dit zijn twee uitersten! 

[box type=”tick” style=”rounded”] Er zijn veel aanbieders en leveranciers die u hierbij kunnen helpen. Bekijk het overzicht met aanbieders in uw land. [/box]

> Menselijk kapitaal: wat is dat volgens HRM? Dat HRM’ers raar volk zijn, is iets wat mij vaker ontglipt. Toch probeer ik ze te begrijpen en heeft HR veel invloed op de zaken waar ik mij mee bezig houd. Hoe vinden mensen werk, hoe kan je resources plannen en hoe verloopt hun carrière. De kijk van HR heeft veel invloed op wat er op dit gebied speelt. Menselijk kapitaal is een woord dat vaak door HR professionals wordt gebruikt. Maar wat is dat dan Menselijk kapitaal? Een mooi en terecht kritisch stuk!

> 8 ways to keep your employees happy. A recent survey found that 70% of people are more likely to look for a new job after vacation. Realistically speaking, with the holidays and the accompanying vacation days just around the corner, there’s a chance a few of your employees are looking to jump ship. De redenen die worden opgesomd komen bijna allemaal één-op-één overeen met de meest voorkomende redenen van verloop

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer artikelen over het employee engagement van medewerkers. [/box]

> Zijn uw medewerkers wel echt gemotiveerd? Motivatie van medewerkers is gezien de vergrijzing en de stijgende verloopintentie, zelfs in moeilijke economische tijden, actueler dan ooit tevoren. In dit artikel wordt het klavertje vier van de intrinsieke motivatie uit de doeken gedaan.

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer over het binden en boeien van medewerkers.[/box]

> Betrokkenheid werknemers China een groot probleem. Werknemers in de Verenigde Staten en Canada bleken het meest betrokken te zijn terwijl China als een van de laagst scorende landen uit de bus kwam. Zelfs met een zeer lage betrokkenheidscore is China hard op weg om de wereldmacht te grijpen.

> How to quit a job without burning the bridges. Een mooi artikel met een aantal praktische tips.

[box type=”info” style=”rounded”]Koop het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering.[/box]

> Werkgever geef uw medewerker ruimte. De wereld om ons heen verandert razendsnel. Toch zijn veel bedrijven nog ingericht op basis van principes van een eeuw geleden, die vooral zijn gestoeld op controle en wantrouwen. Daardoor kunnen werknemers zich niet goed ontplooien. De onderbenutting van talenten kost uiteindelijk ook de bedrijven geld. Eens! 

> 15 brilliant lessons from Moneyball. So, without further ado, here are some great quotes and lessons on business and entrepreneurship from Moneyball. Zelf heb ik ook al eens over dit onderwerp geschreven: hoe wordt HR een business partner? Erg goede film by the way!

[box type=”info” style=”rounded”]Heeft u zelf een leuk en/of interessant artikel gelezen? Reageer hieronder![/box]

Wilt u nog meer lezen?

Dit waren de beste artikelen van deze week in het nieuws. Voortaan alle artikelen in uw inbox ontvangen? Schrijf u in op de nieuwsbrief. U krijgt dan 3 cadeaus. Op zoek naar meer informatie? Bekijk het archiefLaat uw e-mailadres achter en snuffel in de bibliotheek of word lid en krijg toegang tot de kennisbank en het forum. Elk lid krijgt ook flinke kortingen op activiteiten georganiseerd door de academie. Klik op de hyperlink als u een aanbieder of leverancier bent.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.