Categorie Actualiteit (retentie-management.com)

De beste artikelen van deze week! (50)

Retentie-management.com is het onafhankelijk kennisplatform over het binden en boeien van personeel. Dit betekent dat wij u op de hoogte houden van alles wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement.

Daarom hebben wij de categorie actualiteit in het leven geroepen. Hier leest u de meest prikkelende, originele en/of aansprekende artikelen die de redactie deze week onder ogen is gekomen.

De artikelen van deze week:

> We become our parents. The myth of generations. This article might be sacriligious to many as it shows that there most likely is no such thing as Generation Y. Een kritisch stuk over de illusie van generaties! 

[box type=”info” style=”rounded”]In de bibliotheek vindt u boeken, scripties en een MBA. In de kennisbank krijgt u toegang tot e-books, onderzoeken, trendrapporten en whitepapers. [/box]

> Betrokken werknemers: een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Goed beschouwd is het toch frappant dat werkgevers hun werknemers onvoldoende ruimte geven om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen. Uiteraard is het net zo frappant dat veel werknemers nu zelf geen verantwoordelijkheid nemen voor het vormgeven van de eigen loopbaan. Ik geloof dat beide partijen elke 100% verantwoordelijk zijn! 

> De kosten van verloop. Het in de watten leggen van medewerkers en het zodoende beperken van het verloop is niet alleen aardig voor diezelfde medewerkers. Ook vanuit economisch perspectief is het verstandig om arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden zodanig vorm te geven dat het verloop beperkt wordt. Ongewenst personeelsverloop kost veel voor een organisatie. Heel veel!

[box type=”tick” style=”rounded”] Er zijn veel aanbieders en leveranciers die u hierbij kunnen helpen. Bekijk het overzicht met aanbieders in uw land. [/box]

> Werknemers willen massaal ander werk. Zodra de economie aantrekt gaan Nederlandse werknemers massaal op zoek naar een andere baan. 42 procent wil het liefst meteen weg uit van de huidige werkplek. Dit wordt elk jaar geroepen, maar waarom niet datgene doen wat je leuk vindt en wachten totdat de economie weer aantrekt? 

> Vrijwillig ontslag toegenomen. Meer en meer Belgische werknemers nemen vrijwillig ontslag. Dat blijkt uit een recent onderzoek van OfficeTeam. De belangrijkste reden voor de stijging van het vrijwillig personeelsverloop is een zwakke balans tussen werk en privéleven. Dit staat dan weer haaks op bovenstaand onderzoek, niet? Het geeft in elk geval zicht op waar organisaties aan kunnen werken.

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer artikelen over het employee engagement van medewerkers. [/box]

> Employer Branding voor zelfstandig professionals. In dit artikel zal het gaan over het ‘hoe’: het is inhoudelijk anders, maar hoe geef je dat vorm? Is Employer Branding voor zelfstandige professionals nu daadwerkelijk anders?

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer over het binden en boeien van medewerkers.[/box]

> Onboarding, voor iedereen een 100 dagen plan. Hoe was jouw laatste ervaring met het starten bij een nieuwe organisatie? Zeker voor Zelfstandig Professionals is het nodig om zo snel mogelijk de juiste informatie en middelen ter beschikking te stellen, zodat ze aan het werk kunnen.  Met moderne hulpmiddelen wordt het nog eenvoudiger om je ‘onboarding’ proces te organiseren in een 100-dagen plan. Belangrijk!

> Aangename werkomgeving verlaagt verloop maar ook productiviteit. Een aangename, plezierige werkplek is een manier om personeel te kunnen behouden. Helaas doet zo’n werkomgeving ook de productiviteit van werknemers dalen. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie. Ik zie niet in waarom een fijne werksfeer de productiviteit zal doen afnemen. Iemand?

[box type=”info” style=”rounded”]Koop het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering.[/box]

> Binden en betrokkenheid. “Een tijdje geleden las ik in één van je blogs over betrokkenheid. Dat klinkt allemaal mooi, maar is het niet een beetje een ‘containerbegrip’ aan het worden? Betrokkenheid, wat moet ik me daar eigenlijk bij voorstellen? Zoiets is toch niet te organiseren?! Heeft betrokkenheid iets te maken met binding, afhankelijkheid of belangen?” Een mooi verhaal over betrokkenheid.

> Twitter onttroont Facebook als Beste Werkgever. Uit een onderzoek, gehouden door de Amerikaanse carrièr ewebsite Glassdoor, blijkt dat van de grote technologiebedrijven werknemers van Twitter hun werkgever het meest positief beoordelen. Leuke verschuiving in de technische industrie als het gaat om Beste Werkgever zijn of goed werkgeverschap nastreven.

[box type=”info” style=”rounded”]Heeft u zelf een leuk en/of interessant artikel gelezen? Reageer hieronder![/box]

Wilt u nog meer lezen?

Dit waren de beste artikelen van deze week in het nieuws. Voortaan alle artikelen in uw inbox ontvangen? Schrijf u in op de nieuwsbrief. U krijgt dan 3 cadeaus. Op zoek naar meer informatie? Bekijk het archiefLaat uw e-mailadres achter en snuffel in de bibliotheek of word lid en krijg toegang tot de kennisbank en het forum. Elk lid krijgt ook flinke kortingen op activiteiten georganiseerd door de academie. Klik op de hyperlink als u een aanbieder of leverancier bent.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.