Categorie Actualiteit (retentie-management.com)

De beste artikelen van deze week! (47)

Retentie-management.com is het onafhankelijk kennisplatform over het binden en boeien van personeel. Dit betekent dat wij u op de hoogte houden van alles wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement.

Daarom hebben wij de categorie actualiteit in het leven geroepen. Hier leest u de meest prikkelende, originele en/of aansprekende artikelen die de redactie deze week onder ogen is gekomen.

De artikelen van deze week:

> Verdien ik wel genoeg? Mag je werkgever zomaar vragen salaris in te leveren én een stap terug in functie te doen? Het advies van de experts. Een mooie case beschreven over demotie.

[box type=”info” style=”rounded”]In de bibliotheek vindt u boeken, scripties en een MBA. In de kennisbank krijgt u toegang tot e-books, onderzoeken, trendrapporten en whitepapers. [/box]

> How to motivate an employee? Before you look at motivating someone else, make sure you are happy with your own motivations. Your own self-esteem is formed from your habitual thinking, from how you have dealt with all of the influences of your past. Absoluut mee eens. Leidinggevenden en managers moet eerst zichzelf kunnen motiveren vooraleer ze anderen kunnen inspireren.

> Uw medewerkers als echte ambassadeurs. Het merk van een organisatie is één van de meest waardevolle activa en waardoor men zich onderscheidt in de markt. Maar de merkbelofte die een organisatie maakt naar de consument wordt niet alleen geleverd door producten en diensten, maar ook door het gedrag van de werknemers – of brand ambassadors  – die het merk vertegenwoordigen. Ik geloof ook in de kracht van medewerkers als ambassadeurs. Echt een zeer sterke zet inzake Employer Branding.

[box type=”tick” style=”rounded”] Er zijn veel aanbieders en leveranciers die u hierbij kunnen helpen. Bekijk het overzicht met aanbieders in uw land. [/box]

> Employees make it clear. The CIPD in the United Kingdom is similar to SHRM in the United States. This 2012 research reflects the employee satisfaction and engagement attitudes of nearly 300,000 employees and managers across industries throughout the UK. Medewerkers geven in deze studie weer wat ze verwachten van hun werkgevers. Duidelijke taal toch!

> Employee Engagement Index. Een mooi Europees overzicht van Employee Engagement parameters.

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer artikelen over het employee engagement van medewerkers. [/box]

> 3 recente theorieën over geluk op de werkvloer. Onderzoekers breken al jaren hun hoofd over geluk op de werkvloer. Drie recente theorieën staan haaks op elkaar, wie heeft gelijk? Een leuk artikel met 3 invalshoeken op geluk op de werkvloer. Wat gelooft u?

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer over het binden en boeien van medewerkers.[/box]

> Opinie echtgenote heeft belangrijke impact op werktevredenheid. De opinie van de partner over de professionele carrière van de werknemer heeft een veel belangrijker impact dat vaak wordt verondersteld. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Wake Forest University in North Carolina. Hier zal een kern van waarheid in zitten, maar dat maakt het binden en boeien van medewerkers nog moeilijker. Of houden jullie altijd en automatisch rekening met de partners/kinderen?

> Employee opinions surveys. 5 tips. The key to success is making sure that employee surveys are designed, implemented and communicated properly, in order to produce a more accurate picture of how employees really think things are going. 5 handige en praktische tips

[box type=”info” style=”rounded”]Koop het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering.[/box]

> HR branche onvoldoende voorbereid op toenemende complexiteit. De groeiende hoeveelheid en soorten data, nieuwe technologieën en verdere globalisatie zorgen in veel industrieën voor de nodige zorgen. Want hoe ga je als bedrijf om met continu veranderende IT-systemen, op welke wijze verzamel je effectief alle relevante gegevens en hoe benut je de gevonden informatie volledig? Kortom: onze (werk)omgeving wordt met de dag complexer en die complexiteit vereist een nieuwe mindset. Bent u voorbereid?

> Flexibele arbeid binnen onze huidige arbeidsmarkt. De langdurende recessie heeft de inzichten van veel werkgevers op strategisch personeelsbeleid veranderd. Er is veel bezuinigd, vooral op personeel. Flexibiliteit is niet de nieuwe norm, maar is ook niet meer weg te denken.

[box type=”info” style=”rounded”]Heeft u zelf een leuk en/of interessant artikel gelezen? Reageer hieronder![/box]

Wilt u nog meer lezen?

Dit waren de beste artikelen van deze week in het nieuws. Voortaan alle artikelen in uw inbox ontvangen? Schrijf u in op de nieuwsbrief. U krijgt dan 3 cadeaus. Op zoek naar meer informatie? Bekijk het archiefLaat uw e-mailadres achter en snuffel in de bibliotheek of word lid en krijg toegang tot de kennisbank en het forum. Elk lid krijgt ook flinke kortingen op activiteiten georganiseerd door de academie. Klik op de hyperlink als u een aanbieder of leverancier bent.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.