Categorie Actualiteit (retentie-management.com)

De beste artikelen van deze week! (46)

Retentie-management.com is het onafhankelijk kennisplatform over het binden en boeien van personeel. Dit betekent dat wij u op de hoogte houden van alles wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement.

Daarom hebben wij de categorie actualiteit in het leven geroepen. Hier leest u de meest prikkelende, originele en/of aansprekende artikelen die de redactie deze week onder ogen is gekomen.

De artikelen van deze week:

> Vlaamse welzijnssector stroomt over 10 jaar leeg. Maar liefst een kwart van de werknemers in de welzijnssector in Vlaanderen zal de komende tien zijn loopbaan beëindigen. Dat is een gevolg van de vergrijzing van het personeelsbestand, zo blijkt vandaag uit een onderzoek van de koepelorganisatie Vlaams Welzijnsverbond. Om die grote uitstroom op te vangen moet er werk worden gemaakt van maatregelen om de sector aantrekkelijker te maken. Langer werken is één van de opties.

[box type=”info” style=”rounded”]In de bibliotheek vindt u boeken, scripties en een MBA. In de kennisbank krijgt u toegang tot e-books, onderzoeken, trendrapporten en whitepapers. [/box]

> Rekruteringskantoren doen niet aan Employer Branding. Maar wat met de rekruteringsbedrijven en professionals?  Hoe zien zij er zelf uit op die sociale media?  Zou jij als HR verantwoordelijke een kantoor of rekruteerder onder de arm nemen die er helemaal niet professioneel uitziet op die sociale media? Ik geef de onderzoeker gelijk. Sociale media en HR zijn nog niet de beste vrienden, maar stellen dat zij niet aan employer branding doen is een brug te ver. In elk geval helpt Employerbility HR professionals die online aanwezig willen zijn. 

> 8 tips om je medewerkers te motiveren. De betrokkenheid van de medewerkers bepaalt het succes van de organisatie. Maar hoe krijg je ze zover? 8 tips. Geen open deuren, maar bruikbare tips om je medewerkers te motiveren.

[box type=”tick” style=”rounded”] Er zijn veel aanbieders en leveranciers die u hierbij kunnen helpen. Bekijk het overzicht met aanbieders in uw land. [/box]

> Employee Engagement problems. Are you suffering from people-problem fact-attacks? Check to see if you have these symptoms: your people can tell you in great detail what the problem is with employee engagement, empowerment, etc; they have the data to prove they are right; they have enough anecdotal information to substantiate that they have the ‘facts’ to fix what they have decided is wrong. Een probleem dat gelukkig een oplossing kent.

> Employee Engagement. An authentic and inspiring story on how to engage employees in todays changing world! Een mooie prezi presentatie.

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer artikelen over het employee engagement van medewerkers. [/box]

> Generatie Y binden. Lifetime employment bestaat niet meer. Althans, dat lijkt te gelden voor de huidige arbeidsmarktveroverende Generatie Y. Het woord ‘binden’ mag een zichzelf respecterende Recruiter of HR Professional eigenlijk niet meer hardop uitspreken. Want Generatie Y wil zich niet binden. Generatie Y wil werken in een steeds veranderende omgeving. 5 handige tips/inzichten op een rijtje.

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer over het binden en boeien van medewerkers.[/box]

> The one thing that makes you 27% more likely to get a job. If you are job hunting, or just looking around for new opportunities, you have probably spent a lot of time recently tending to your LinkedIn profile. Updating your experience. Joining new groups. Building your network. Following your favorite new Influencers(hint, hint). Het antwoord is teruggeven oftewel de netwerkgedachte.

> De job van je leven? Een videofragment van Koppen.

[box type=”info” style=”rounded”]Koop het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering.[/box]

> How to win the war for talent? The war for talent is een term die meer dan een miljoen hits scoort op Google en al geruime tijd in tal van publicaties gebruikt wordt. De term behelst onder andere de gedachte dat er veel van talent verwacht wordt op het gebied van kennis en vaardigheden. Deze gedachte klinkt paradoxaal nu dankzij de economische crisis de training- en opleidingsmogelijkheden onder vuur liggen. Veel organisaties kiezen ervoor om te snijden in kosten voor ontwikkeling, terwijl er juist van talent gevraagd wordt zich te ontwikkelen. Opleidingen en het ontwikkelen behoren toe aan een goede werkgever. Organisaties die de oorlog om talent willen winnen zullen dus goed werkgeverschap moeten nastreven en dat gaat mijn inziens verder dan het aanbieden van een training. Hoe kijken jullie hier tegenaan? 

> Loyaliteit kan rem worden op de carrière-ontwikkeling. Een grote loyaliteit aan de werkgever kan een belangrijke hinderpaal blijken te zijn voor de ontwikkeling van een professionele carrière. Dat zegt de Amerikaanse consulente Alison Green, auteur van de blog Ask a Manager. Zit een kern van waarheid in. Medewerkers moeten ook zelf initiatief tonen als het gaat om hun carrière ongeacht hun loyaliteit.

[box type=”info” style=”rounded”]Heeft u zelf een leuk en/of interessant artikel gelezen? Reageer hieronder![/box]

Wilt u nog meer lezen?

Dit waren de beste artikelen van deze week in het nieuws. Voortaan alle artikelen in uw inbox ontvangen? Schrijf u in op de nieuwsbrief. U krijgt dan 3 cadeaus. Op zoek naar meer informatie? Bekijk het archiefLaat uw e-mailadres achter en snuffel in de bibliotheek of word lid en krijg toegang tot de kennisbank en het forum. Elk lid krijgt ook flinke kortingen op activiteiten georganiseerd door de academie. Klik op de hyperlink als u een aanbieder of leverancier bent.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.