Categorie Actualiteit (retentie-management.com)

De beste artikelen van deze week! (45)

Retentie-management.com is het onafhankelijk kennisplatform over het binden en boeien van personeel. Dit betekent dat wij u op de hoogte houden van alles wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement.

Daarom hebben wij de categorie actualiteit in het leven geroepen. Hier leest u de meest prikkelende, originele en/of aansprekende artikelen die de redactie deze week onder ogen is gekomen.

De artikelen van deze week:

> Werken bij Google is doodsaai. Gratis lunch, een games room en een privétuin. De voordeeltjes van werken bij Google nemen bijna mythische proporties aan. En toch heeft Google het vierde hoogste verloop van werknemers van bedrijven in de Fortune 500. Op Q&A-site Quora doen Google-werknemers anoniem alles uit de doeken, zo schrijft AD. Toch zou ik wel bij Google willen werken.

[box type=”info” style=”rounded”]In de bibliotheek vindt u boeken, scripties en een MBA. In de kennisbank krijgt u toegang tot e-books, onderzoeken, trendrapporten en whitepapers. [/box]

> The Pursuit of Happiness. Human resources people worry a lot about worker productivity and “engagement,” a.k.a. happiness. But are the world’s happy workers the most productive? Nederland scoort hier zeer slecht. België wordt niet genoemd.

> Employee Engagement & Retention. This third instalment of the 2013 Kelly Global Workforce Index, on the topic of Employee Engagement and Retention, looks in some depth at the employee-employer relationship, including issues such as employee loyalty, happiness and commitment to the job. Een mooie infographic en een rapport dat het waard is om te lezen.

[box type=”tick” style=”rounded”] Er zijn veel aanbieders en leveranciers die u hierbij kunnen helpen. Bekijk het overzicht met aanbieders in uw land. [/box]

> Flex security. Waar ligt de balans tussen vrijheid en zekerheid? Hoeveel zekerheid heeft een medewerker nodig om zijn of haar werk gewoon goed te doen? Door de aanhoudende crisis en de oplopende werkeloosheid blijven mensen zitten waar ze zitten en doen geen gekke dingen, bang hun baan ook kwijt te raken. Maar zijn organisaties  en medewerkers daar ook bij gebaat? Een goede vraag waar alleen u op kunt antwoorden!

> Betrokkenheid medewerkers minder dat u denkt. Schokkende cijfers: Het is bedroevend gesteld met de betrokkenheid van werknemers bij hun organisatie. Dat is de conclusie van een gloednieuw rapport van het gerenommeerde onderzoeksinstituut Gallup. Deze cijfers zijn inderdaad schokkend. Gelukkig geeft Wim Aalbers goede tips.

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer artikelen over de betrokkenheid van medewerkers. [/box]

> 7 tips voor het vinden van een baan. Mijn antwoord is even helder als simpel: 80 procent van de mensen richt zich op het vinden van vacatures, al dan niet online, en tegelijk is het zo dat 80 procent van de mensen werk vindt via netwerken.

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer over het binden en boeien van medewerkers.[/box]

> De promovendifabriek. Het aantal mensen dat promoveert aan een universiteit is in tien jaar tijd flink gegroeid. Geen wonder. Iedere bul levert in totaal 93.000 euro aan overheidssubsidie op. Maar een wetenschappelijke carrière zit er meestal niet in: voor 80 procent is er uiteindelijk geen plek op de universiteit. Hebben we een promovendi-overschot? Een heerlijk kritisch stuk over het onderwijs.

> Werknemer staat onder druk en vreest voor baan. De helft van de medewerkers werkt geregeld onder hoge tijdsdruk. Een derde valt het werk dan ook zwaar. Bovendien zijn ruim vier van de tien werknemers onzeker over het behoud hun baan. De helft van de medewerkers werkt geregeld onder hoge tijdsdruk. Een derde valt het werk dan ook zwaar. Bovendien zijn ruim vier van de tien werknemers onzeker over het behoud hun baan.Vrees jij voor je baan?

[box type=”info” style=”rounded”]Koop het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering.[/box]

> Harry de Vos over hun performancebeleid. Binnen de extreem volatiele chipmarkt, waardownturns snel gevolgd worden door groeispurts, moet ASML kostbare kennis beschermen. Vicepresident HR Harry de Vos: ‘We verleiden techneuten met onze prachtige technologie.’ Interessant interview.

> Onverwachte loonsverhoging meer motiverend dan een hoog startloon. Hoe meer iemand verdient, hoe harder hij werkt. Het is één van de managementadagio’s. Een experiment aan de Harvard Business School ondermijnt deze stelling. Een onverwachte loonsverhoging zou veel meer motiveren dan een hoog startloon. Gôh, wat verassend in deze tijd.

[box type=”info” style=”rounded”]Heeft u zelf een leuk en/of interessant artikel gelezen? Reageer hieronder![/box]

Wilt u nog meer lezen?

Dit waren de beste artikelen van deze week in het nieuws. Voortaan alle artikelen in uw inbox ontvangen? Schrijf u in op de nieuwsbrief. U krijgt dan 3 cadeaus. Op zoek naar meer informatie? Bekijk het archiefLaat uw e-mailadres achter en snuffel in de bibliotheek of word lid en krijg toegang tot de kennisbank en het forum. Elk lid krijgt ook flinke kortingen op activiteiten georganiseerd door de academie. Klik op de hyperlink als u een aanbieder of leverancier bent.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.