Categorie Actualiteit (retentie-management.com)

De beste artikelen van deze week! (40)

Retentie-management.com is het onafhankelijk kennisplatform over het binden en boeien van personeel. Dit betekent dat wij u op de hoogte houden van alles wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement.

Daarom hebben wij de categorie actualiteit in het leven geroepen. Hier leest u de meest prikkelende, originele en/of aansprekende artikelen die de redactie deze week onder ogen is gekomen.

De artikelen van deze week:

> Crisis maakt personeel blijer. De crisis heeft onder meer tot gevolg dat mensen op de werkvloer blijer zijn. Uit onderzoek van Werksite.nl blijkt dat 43% van het personeel geen spijt heeft van de beroepskeuze, tegen 20% enkele jaren geleden. De crisis heeft natuurlijk ook negatieve impact. Hoewel Nederlanders door de crisis meer tevreden zijn met hun werk, leidt de onzekerheid over het behoud van de baan wel tot spanningen. 

[box type=”info” style=”rounded”]In de bibliotheek vindt u boeken, scripties en een MBA. In de kennisbank krijgt u toegang tot e-books, onderzoeken, trendrapporten en whitepapers. [/box]

> Onder de moterkap. Employee engagement richt zich op de motor van organisaties: medewerkers. Elk product en dienst staat of valt met de kwaliteit van deze medewerkers. Employee engagement sleutelt aan hetgeen zich onder hun motorkap bevindt. Een mooi verhaal  van Sander Oldenkamp op HRzone.nl.

Van werkdruk naar bevlogenheid. Bevlogenheid en het hebben van bevlogen medewerkers staat volop in de belangstelling. Maar hoe krijg je mensen bevlogen en wat betekent dat voor uw mensen, uw organisatie en uw bedrijfsdoelen? Dit is een artikel van TNO, maar uiteindelijk zijn er zeer veel partijen die u hierbij kunnen helpen. 

[box type=”tick” style=”rounded”] Er zijn veel aanbieders en leveranciers die u hierbij kunnen helpen. Bekijk het overzicht met aanbieders in uw land. [/box]

> Bevlogenheid in leren. Bevlogen ben je als je bruist van de energie, als je enthousiast bent over wat je doet en helemaal in je werk opgaat. Levert bevlogenheid ook meer output op? En kan het ook betrekking hebben op leren? Leren en ontwikkelen willen we en doen we allemaal. Dat maakt het leven leuk. Bevlogenheid in leren is een mooi verhaal dat vertelt wat bevlogenheid en leren samen teweeg kunnen brengen.

Waarom je ook in crisistijd moet gaan voor de baan die bij je past. Dus, ga ook in crisistijd voor een baan die bij jou past! Zoek indien nodig een tijdelijke stoplapbaan die niet teveel tijd en energie vergt om de banenjacht tijdelijk te kunnen overbruggen. Dit artikel sluit mooi aan bij het artikel op Jobat met mijn input en toont nog maar eens aan hoe belangrijk werkplezier is. 

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer artikelen over werkplezier.[/box]

> Binden & Boeien met e-learning. Een van de manieren om medewerkers aan de organisatie te binden is door ze hun kennis te laten vergroten via opleiding of training. Waarom zouden ze daarvoor in de auto stappen als het online kan? E-learning is betrekkelijk nieuw en biedt naast de traditionele vormen van leren een uitstekende kostenbesparende mogelijkheid voor organisaties en medewerkers om kennis te vergroten.

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer over het binden en boeien van medewerkers.[/box]

> Tekort technisch personeel houdt aan. De instroom van technisch talent blijft de komende vijf jaar veel te laag. Door de toenemende krapte op de technische arbeidsmarkt komen de arbeidsproductiviteit en de winstgevendheid van het bedrijfsleven onder druk te staan. Daarom vind ik het niet meer dan logisch dat bedrijven die werkzaam zijn in de technische industrie extra hun best doen om hun huidig personeel te binden en boeien. Of zie ik dit verkeerd?

> 5 dingen die u moet doen wanneer iemand ontslag neemt. U zult het in deze tijd misschien niet zo snel verwachten, maar ook nu komt het nog voor dat werknemers zelf ontslag nemen. Het is uw taak om de laatste weken en de overgang daarna zo soepel mogelijk te laten verlopen voor u, uw team en de werknemer die weggaat. De tips zijn handig en zeker nodig, maar mijn inziens het belangrijkste wordt niet genoemd. Wanneer iemand zelf ontslag neemt moet de organisatie een exitgesprek voeren.

[box type=”info” style=”rounded”]Koop het e-book: het managen van uitstroom als een Beste Werkgever.[/box]

> The habits of successful people. In 1966, a dyslexic sixteen-year-old boy dropped out of school. With the help of a friend, he started a magazine for students and made money by selling advertisements to local businesses. With only a little bit of money to get started, he ran the operation out of the crypt inside a local church. Gewoon een zeer mooi en inspirerend verhaal! 

> Motivate your team. 6 tips for managers. As a young and inexperienced manager, one of my earliest recollections was a challenge by an equally young and inexperienced member of staff. He was popular and influential and he decided that he was going to make life as difficult as he could for me. Een persoonlijk verhaal van een pas begonnen manager met 6 goede tips. 

[box type=”info” style=”rounded”]Heeft u zelf een leuk en/of interessant artikel gelezen? Reageer hieronder![/box]

Wilt u nog meer lezen?

Dit waren de beste artikelen van deze week in het nieuws. Voortaan alle artikelen in uw inbox ontvangen? Schrijf u in op de nieuwsbrief. U krijgt dan 3 cadeaus. Op zoek naar meer informatie? Bekijk het archiefLaat uw e-mailadres achter en snuffel in de bibliotheek of word lid en krijg toegang tot de kennisbank en het forum. Elk lid krijgt ook flinke kortingen op activiteiten georganiseerd door de academie. Klik op de hyperlink als u een aanbieder of leverancier bent.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.