Categorie Actualiteit (retentie-management.com)

De beste artikelen van deze week! (39)

Retentie-management.com is het onafhankelijk kennisplatform over het binden en boeien van personeel. Dit betekent dat wij u op de hoogte houden van alles wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement.

Daarom hebben wij de categorie actualiteit in het leven geroepen. Hier leest u de meest prikkelende, originele en/of aansprekende artikelen die de redactie deze week onder ogen is gekomen.

De artikelen van deze week:

> Waardering helpt nieuwe medewerkers socialiseren. Jong talent houdt het vaak snel voor gezien in de eerste baan. Waardering helpt bij de socialisatie van nieuwkomers en verbetert de teamprestaties. Het socialisatieproces zou überhaupt strategisch moeten worden aangepakt en past binnen een retentiebeleid. Helaas worden medewerkers in de praktijk te vaak aan hun lot overgelaten. Werk aan de winkel!

[box type=”info” style=”rounded”]In de bibliotheek vindt u boeken, scripties en een MBA. In de kennisbank krijgt u toegang tot e-books, onderzoeken, trendrapporten en whitepapers. [/box]

> From ego to eco system economies. Two words summarize the shortcomings of mainstream economics: externalities and consciousness. The solution to global crises begins between our ears. Een pijnlijke realiteitscheck. 

> 10 tips voor geluk op de werkvloer. Een op de vijf Nederlandse werknemers is ontevreden. Maar geluk maak je voor een groot deel zelf. Ook als werknemer. Tien tips om gelukkiger te zijn op de werkplek. Geluk op de werkvloer moet altijd worden gestimuleerd en worden gefaciliteerd. Gelukkige medewerkers zijn immers meer succesvol. Dus organisaties stellen zich de vraag: hoe krijg ik gelukkig personeel? Dat staat in deze artikelen beschreven. 

[box type=”tick” style=”rounded”] Er zijn veel aanbieders en leveranciers die u hierbij kunnen helpen. Bekijk het overzicht met aanbieders in uw land. [/box]

> 1 telefoontje. Het telefoontje zette mijn wereld stil. Ik stond recht in mijn kantoor, met de hoorn nog in mijn hand, maar had het gevoel dat de grond onder mijn voeten wegzakte. Het was het soort telefoontje waar ik niet op voorbereid was, dat niet thuishoorde in de wereld waarin ik functioneer. Wat ik niet begrijp (en nooit begrepen heb) is waarom mensen pas dergelijke inzichten krijgen na zo’n telefoontje. Waarom moeten mensen eerst een bijna dood ervaring hebben gehad, een dierbare hebben verloren of een slepende ziekte krijgen, vooraleer ze het leven gaan leiden wat ze zelf willen? Voordat ze beseffen waar het echt om draait en hoe zij hun eigen wensen (al dan niet) kunnen combineren met werk? Er zijn toch voorbeelden genoeg? Waarom moeten wij hier telkens weer aan worden herinnerd?W

Weg met de betrokken medewerker. Heeft u een bedrijf vol betrokken medewerkers? Jammer, want dat is zó vorige eeuw. Medewerkers moeten passie hebben. Er lijkt grappig over te worden gedaan, maar mensen die met passie gaan werken zijn automatisch ook betrokken en bevlogen. Feit is dat veel organisatie niet klaar zijn om passievolle medewerkers te stimuleren en te faciliteren. Tegelijkertijd is het ook een feit dat veel mensen niet weten wat hun passie is. 

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer artikelen over bevlogenheid en bevlogen medewerkers.[/box]

I am engaged and you’re not. According to the latest results from Gallup’s employee engagement index, half of U.S. employees admit they’re disengaged at work. Not all the time, but often enough to know it consciously and be willing to say so in a telephone interview. Dit zijn de cijfers van drie jaar Amerikaans onderzoek en de conclusie is hard. Is employee engagement echt wel zo belangrijk of hebben organisaties (ook in Europa) zeer veel werk te doen? 

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer over employee engagement van medewerkers.[/box]

> Werkbaarwerk een gezonde voedingsbodem voor langer werk. Het aandeel van de jobs in Vlaanderen met het kwaliteitslabel ‘werkbaar werk’ steeg van 52,3% in 2004 tot 54,6% in 2013. Het onderzoek van de Stichting Innovatie & Arbeid neemt een stijging, van werkbare jobs waar: van 52,4% in 2004 naar 54,6% in 2013. Maar om de welvaartsstaat in stand te houden moeten mensen langer werken en zou het percentage werkbare jobs in 2020 op 60% moeten staan. Is dit een haalbare kaart of een schijnbaar moeilijke uitdaging? Dit is de inleiding van mijn opiniestuk: de valse belofte van de media.

> Persoonlijkheid bepaalt motivatie voor het werk. Het maakt niet uit hoeveel beloning of straf je in het vooruitzicht stelt, een extraverte werknemer vol ambities zal nooit gemotiveerd zijn om routinematig werk zonder doorgroeimogelijkheden te doen. Werkgevers moeten daarom anders kijken naar de persoonlijkheid van medewerkers. Een boeiend onderzoek natuurlijk. Hoe kijk jij naar de rol van de persoonlijkheid?

[box type=”info” style=”rounded”]Koop het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering.[/box]

> CEO zet in op duurzaam ondernemen. Meer dan twee derde (67 procent) van de wereldwijde CEO’s vindt dat bedrijven te weinig doen om uitdagingen op het vlak van duurzaamheid het hoofd te bieden. Een mooie ontwikkeling natuurlijk, maar het zou een stap verder moeten gaan. Is duurzaam ondernemen een waarde van de organisatie? Sluit het aan bij de identiteit van de organisatie? Wanneer dat het geval is dan kunnen organisaties beter personeel aantrekken en hun huidige mensen behouden. Meer informatie lees je in: identiteitsmarketing en het binden en boeien van personeel. 

> Salaris is nog steeds taboe. Slechts twintig procent van alle Europese werknemers praat open over wat zij verdienen. In Nederland ligt dit aantal iets hoger, 23 procent van de Nederlanders praat open over hun salaris. Waarom zou je niet openlijk over jouw salaris kunnen spreken? Is het de angst dat de ander meer verdient? So what?!

[box type=”info” style=”rounded”]Heeft u zelf een leuk en/of interessant artikel gelezen? Reageer hieronder![/box]

Wilt u nog meer lezen?

Dit waren de beste artikelen van deze week in het nieuws. Voortaan alle artikelen in uw inbox ontvangen? Schrijf u in op de nieuwsbrief. U krijgt dan 3 cadeaus. Op zoek naar meer informatie? Bekijk het archiefLaat uw e-mailadres achter en snuffel in de bibliotheek of word lid en krijg toegang tot de kennisbank en het forum. Elk lid krijgt ook flinke kortingen op activiteiten georganiseerd door de academie. Klik op de hyperlink als u een aanbieder of leverancier bent.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.