Categorie Actualiteit (retentie-management.com)

De beste artikelen van deze week! (32)

Retentie-management.com is het onafhankelijk kennisplatform over het binden en boeien van personeel. Dit betekent dat wij u op de hoogte houden van alles wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement.

Daarom hebben wij de categorie actualiteit in het leven geroepen. Hier leest u de meest prikkelende, originele en/of aansprekende artikelen die de redactie deze week onder ogen is gekomen.

De artikelen van deze week:

> Searching for Hapinnes at work. Hapiness is very important to us, professionally as well as personally. In personal terms, we all seek to achieve happiness in some way; for many people, it is the basis of a ‘good life’. In dit ouder artikel (PDF) laat Peter Warr zich uit over Hapiness at Work. Hij is een fanatieke voorvechten van geluk en welzijn op het werk. In die zin kan hij het niet anders eens zijn met het verhaal van Jessica Pryce-Jones en het verschil tussen Hapiness at Work en Employee Engagement.

[box type=”info” style=”rounded”]In de bibliotheek vindt u boeken, scripties en een MBA. In de kennisbank krijgt u toegang tot e-books, onderzoeken, trendrapporten en whitepapers. [/box]

>Nabbing the best and brightest millionnials for your company. But with millennials expected to make up half the workforce by 2020, understanding their common behaviors and preferences, especially in a workplace context, is no joke. Dit artikel laat zien hoe organisaties de nieuwste generatie kan aantrekken. De belangrijkste lessen zijn: zorg ervoor dat u communiceert waar generatie y en z aanwezig zijn én stem uw rekruteringsboodschap af op deze doelgroep. Deze maand verschijnt er ook een vlog over de voordelen van een sabbatical. Erg belangrijk voor deze doelgroep. 

> Amazon, Google employees ranked as ‘least loyal’. These days, it’s not as common for employees to stay with one company for their entire careers, with people working at one place for an average of just 3.68 years. Dit vind ik een opvallend artikel aangezien ik de indruk heb dat iedere ‘nerd’ bij Google en/of Amazon wil werken. Tenminste dat is de perceptie die ik heb. Als u werkzaam bent in de IT sector dat is werken voor een Google toch het hoogst haalbare, niet? Waarom zou u dan zo snel alweer weg gaan? Hier vindt u de top 20 van de meest loyale bedrijven in Amerika.

[box type=”tick” style=”rounded”]Employerbility kan u helpen met het binden en boeien van uw medewerkers en het achterhalen van de vertrekredenen.[/box]

> Employee Retention doesn’t just happen: 5 keys for a clear strategy. What are some of the best practices for increasing employee retention? In dit artikel worden 5 ‘best practices’ besproken. Het is niet toevallig dat deze ‘practices’ haaks op de meest voorkomende redenen van verloop staan. 

>Employee Engagement: time to try another track? I recently asked 150 senior and middle managers in one organisation who could define ‘employee engagement’ for me and only one person could hazard a guess. Even where HR professionals in organisations are explicitly banging the drum for engagement within their organisations, they often report that they are banging it against a brick wall as far as getting real buy-in from their senior teams is concerned. Hierdoor vraagt de auteur van dit artikel haar hardop af of Employee Engagement wel het juiste is om na te streven. Wat vinden jullie?

Tips to boost Employee Engagement. A high engagement level means less risk that employees will be dissatisfied and a greater likelihood they will be creative and productive. A low level can mean low productivity and high rates of absenteeism. Het artikel geeft handige (how-to) tips voor leidinggevende en managers over hoe zij hun medewerkers meer geëngageerd kunnen krijgen. 

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer over het vergroten van het (employee) engagement van medewerkers.[/box]

> Vier tips bij het werven van IT-ers. Innovaties hebben over het algemeen één ding gemeen; aan de basis ligt IT. Hoewel ook in de IT steeds meer handmatige taken geautomatiseerd worden, zijn er de komende jaren nog genoeg professionals nodig binnen de sector. Het is niet voor niets dat we regelmatig lezen over de tekorten in de IT die naar verwachting oplopen tot 6.800 in 2017. Een mismatch tussen functie en persoon en tussen persoon en organisatie behoort tot de meest voorkomende redenen van verloop. Het streven naar de perfecte match is dus nobel en noemenswaardig. Echter blijkt dit in de praktijk vaak lastiger dan gedacht.

[box type=”tick” style=”rounded”]Laat Employerbility u helpen bij het werven en selecteren van potentiële kandidaten.[/box]

> Baanzekerheid allerbelangrijkst voor werkend Nederland. In tijden van economische crisis is baanzekerheid, naast het plezier in werk en de werksfeer, de belangrijkste factor voor werkend Nederland wanneer het gaat om betrokkenheid bij de werkgever. Dit toont het jaarlijks terugkerende onderzoek ‘Werkbeleving in Nederland 2013’ van Integron aan. Een jaar geleden gaf nog maar achttien procent aan dat baanzekerheid de bindende factor was, dit jaar is het gestegen tot 30 procent. Het is wachten totdat werkend Nederland beseft dat er geen sprake meer is van een economische crisis. De tijd waarin we nu leven is de nieuwe realiteit. Van zodra dit besef is doorgedrongen zullen medewerkers weer andere zaken belangrijk gaan vinden die ze niet bij hun huidige werkgever kunnen vinden. 

> Geheimen van goed werkgeverschap. De 100 ‘beste werkgevers’ van Nederland blijken significant hoger te scoren op de onderdelen maatschappelijke betrokkenheid, waardering, de balans tussen werk en privé, gelijke carrièrekansen, heldere doelstellingen, organisatietrots en focus op de klant. Medewerkers die bij een beste werkgever werken blijken veel trotser zijn op hun organisatie. Beste werkgevers scoren op organisatietrots een 7,9. Anno 2013 speelt identiteitsmarketing dus een steeds belangrijkere rol bij het binden en boeien van personeel. Goed werkgeverschap staat voor mij immers gelijk aan het doel van deze website (retentiemanagement) 

> Boekbespreking van het boek commitment. De titel zegt het allemaal. Een interessant en compleet verslag van het boek van Gyuri Vergouw. Wie van jullie heeft dit boek ook al gelezen? Het staat nog op mijn wishlist. 

[box type=”info” style=”rounded”]Heeft u zelf een leuk en/of interessant artikel gelezen? Reageer hieronder![/box]

Wilt u nog meer lezen?

Dit waren de beste artikelen van deze week in het nieuws. Voortaan alle artikelen in uw inbox ontvangen? Schrijf u in op de nieuwsbrief. U krijgt dan 3 cadeaus. Op zoek naar meer informatie? Bekijk het archiefLaat uw e-mailadres achter en snuffel in de bibliotheek of word lid en krijg toegang tot de kennisbank en het forum. Elk lid krijgt ook flinke kortingen op activiteiten georganiseerd door de academie. Klik op de hyperlink als u een aanbieder of leverancier bent.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.