Categorie Actualiteit (retentie-management.com)

De beste artikelen i.v.m retentiemanagement (week 31)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven. Actualiteit Retentiemanagement

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief. [box type=”tick” style=”rounded”]Staat uw artikel of website hier niet tussen, en zou dat wel moeten, laat hem dan achter in de comments[/box]

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week zijn:

> The Hidden Job Market is Alive. Uit Amerikaanse cijfers blijkt dat de verborgen arbeidsmarkt live and kicking is. 

[box type=”info” style=”rounded”]Op deze website vindt u boeken (en hun samenvattingen) die bijdragen aan het binden en boeien van personeel.[/box]

> Waarom zijn IT-ers zo tevreden. Volgens onderzoek is twee op de drie IT’ers buitengewoon tevreden met zijn of haar werk. Niet alleen is dat een flinke stijging  ten opzichte van 2011, toen ‘slechts’ 65 procent aangaf tevreden te zijn (hetgeen toen ook al een stijging was ten opzichte van de 59 procent in 2010), maar het percentage ligt ook nog eens aanzienlijk hoger dan in andere beroepsgroepen. Interessant om te lezen. Ook dat 38% van de tevreden IT-ers toch uitkijkt naar een nieuwe baan. Dus zo tevreden zullen zij dan ook weer niet zijn.

> Werknemer wordt beloond voor trouw aan werkgever. Werknemers die loyaal blijven tegenover hun bedrijf, worden daarvoor financieel beloond. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Michigan State University bij bijna elfduizend werknemers in Armenië, Azerbeidzjan, Kazachstan, Kyrgizië, Rusland en Servië, zes voormalige socialistische landen die in de jaren negentig overgeschakeld zijn naar een kapitalistische economie. Loyale medewerkers bieden veel voordelen ten op zichten van niet loyale medewerkers. Maar hetgeen er in dit artikel wordt beschreven heet in België anciënniteit en dat is niet per definitie goed. Hier schuilt namelijk het gouden kooi principe om de hoek.

[box type=”tick” style=”rounded”]Employerbility kan u helpen met het binden en boeien van uw medewerkers en het achterhalen van de vertrekredenen.[/box]

> Kantelpunt arbeidsmarkt verwacht binnen jaar. Ondanks de stijgende werkloosheid en een dalend vacatureaanbod verwacht Intelligence Group een herstel op de arbeidsmarkt binnen 12 maanden. Dat zijn fijne vooruitzichten al is het maar de vraag of de arbeidsmarkt er ooit weer helemaal bovenop komt.

> Geen ontbinding na twijfel over loyaliteit. Als een werknemer overweegt om naar de concurrent over te stappen, twijfelt u waarschijnlijk aan zijn loyaliteit aan uw organisatie. U bent hem misschien zelfs liever kwijt dan rijk. Maar alleen twijfelen aan de loyaliteit is niet genoeg om de arbeidsovereenkomst te laten ontbinden. Dit bleek uit een uitspraak van de kantonrechter in Utrecht. De loyaliteit van een medewerker wordt juridisch in vraag gesteld. Boeiend en grappig tegelijkertijd.

> Loyaliteit kan uiteindelijk een rem worden op de carrièreontwikkeling. Een grote loyaliteit aan de werkgever kan een belangrijke hinderpaal blijken te zijn voor de ontwikkeling van een professionele carrière. Dit zou vooral te maken hebben met het beperktere aanpassingsvermogen van de medewerker. Dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn als er binnen de organisatie voldoende ruimte is tot projectmatig werken gebaseerd op de principes van het Nieuwe Werken. 

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer over de de loyaliteit van medewerkers.[/box]

> Hoe maak ik een businesscase voor Employer Branding? Budgetten staan onder druk. Richting management is meer dan ooit een goed verhaal nodig: wat levert Employer Branding nu precies op? Onlangs organiseerde ik met enkele vakgenoten een business brunch rond dit thema. Hoe bouw je een sterke business case voor Employer Branding? Hoe kom je tot een goed verhaal en hoe krijg je vervolgens intern verkocht? Inge Beckers geeft uitleg evenals een template om zelf een businesscase op te stellen.

[box type=”info” style=”rounded”]Laat Employerbility u helpen bij het worden van een Beste Werkgever.[/box]

> Alle managers de deur uit. Een mooi, eerlijk en kritisch betoog tegen het functioneren van managers. Max van Liemt doet een duit in het zakje. 

> Van conflict naar inspiratie en motivatie. Er kunnen in bedrijven en organisaties heel wat zaken fout lopen. Zo hielp ik een organisatie uit de nood met een aantal problematieken. Een interessante businesscase met praktische how-to’s.

[box type=”info” style=”rounded”]Op www.exitgesprek.be vindt u geautomatiseerde vragenlijst die de vertrekreden achterhaalt tegen een zeer lage kost.[/box]

> What are you doing to rebuild trust? Een persoonlijk verhaal van iemand die in zak en as zat en tijd nodig had om haar mojo terug te vinden.

Wilt u meer lezen?

[box type=”tick” style=”rounded”]Lees het e-book: manage uw uitstroom als een Beste Werkgever of het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering als u meer wilt lezen.[/box]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.