Categorie Actualiteit (retentie-management.com)

De beste artikelen i.v.m retentiemanagement (week 30)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven. Actualiteit Retentiemanagement

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief. [box type=”tick” style=”rounded”]Staat uw artikel of website hier niet tussen, en zou dat wel moeten, laat hem dan achter in de comments[/box]

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week zijn:

> Arbeidsorganisaties en betrokkenheid van werknemers in Europa. Een PDF met de samenvatting van een onderzoek door de Europese Stichting tot verbetering van de levens en arbeidsomstandigheden. Zij concluderen dat het vergroten van de betrokkenheid van medewerkers steeds belangrijker wordt!  

[box type=”info” style=”rounded”]Op deze website vindt u nog veel meer boeken (en hun samenvattingen) die bijdragen aan het binden en boeien van personeel.[/box]

12 ways to spot a high achiever. De 12 manieren hebben vooral betrekking op het werving- en selectieproces van nieuwe medewerkers. Als de potentiële kandidaat zes of meer tekenen geeft, dan is het zinvol om het gesprek verder te zetten. Duidelijk een Amerikaans artikel. 

> Binden en boeien met e-learning. Deze tijden ontbreken opleidingen nog al eens op het menu van een medewerker. Terwijl sommige medewerkers dit wel als nodig ervaren. E-learning kan dan een goedkoper alternatief zijn. Het aanbieden van opleidingen en trainingen is een absolute must ongeacht de economische situatie. Dat e-learning hierbij een mogelijkheid is lijkt me evident.

[box type=”tick” style=”rounded”]Employerbility kan u helpen met het binden en boeien van uw medewerkers en het achterhalen van de vertrekredenen.[/box]

> Disengaged Employees. Do something about it. New data on employee engagement is in, and it’s downright discouraging. As this post by HBR’s Gretchen Gavett noted, Gallup’s research shows that engagement among US workers is holding steady at a scant 30%. This means seven out of ten people are either “checked out”, or actively hostile toward their employers. Seven out of ten. Oepsie doepsie. De cijfers die laatst door Hay Group voor België werden gepresenteerd waren iets beter. Feit blijft dat er nog te veel niet-bevlogen medewerkers zijn.

> Werving- en selectiemarkt totaal verziekt door de crisis. De Nederlandse markt voor werving- en selectie van hogere managementfuncties is sinds het uitbreken van de crisis enorm verslechterd. In hun strijd om te overleven schuiven werving- en selectiebureaus snel kandidaten door die ze nauwelijks hebben doorgelicht, waardoor bedrijven steen en been klagen over de slechte kwaliteit en niet-functionerende managers en directieleden. De crisis zal nog meer de cowboys van de professionals onderscheiden. 

Hoe vergroot je Employee Engagement? CCM ging in gesprek met twee deskundigen op het gebied van medewerkerbetrokkenheid: Rob Vinke en Willem van Rhenen. Beide heren zijn inderdaad specialisten en zeggen een aantal zeer zinvolle zaken in het interview. 

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer over de het employee engagement van medewerkers.[/box]

> Slechts kwart Belgische bedrijven heeft Employer Branding Strategie. Belgische werkgevers gaan nog altijd veel traditioneler om met ‘talent’ en hinken achterop bij hun Nederlandse collega’s als het op reputatiemanagement of ‘Employer Branding’ aankomt. Meer dan de helft van de Nederlandse werkgevers hebben een strategie ontwikkeld; in België slechts een kwart. De Belgische bedrijven zijn ook veel traditioneler in de manier van rekruteren. Elke organisatie heeft een Employer Brand. Organisaties kunnen dus maar beter bewust en strategisch omgaan met dat van hun. 

[box type=”info” style=”rounded”]Laat Employerbility u helpen bij het worden van een Beste Werkgever.[/box]

> Persoonlijkheid bepaalt motivatie. Heeft u wel eens het gevoel dat een collega van u simpelweg de verkeerde baan heeft en dat niets wat u of een ander zegt of doet zijn prestaties verbetert? Hier is onderzoek naar gedaan en de resultaten staan in dit artikel beschreven. Leuk.

> Ways to handle Exit Interviews. Exit Interviews! Any professional who have been asked but their perception of this corporate Jargon ends up saying that “What’s the use of it”, “It is just a formality”. This Blog is much related to this myth. While we will try to understand the importance of Exit interviews in the following discussion, the main essence of discussion would be around ” What is the right way to Handle Exit interviews by both HR representative and the Employee. Een mooie blog dat pleit voor een open discussie over exitgesprekken als tool voor een organisatie. Zelf ben ik overtuigd van het nut en de toegevoegde meerwaarde. Elke organisatie zou op zijn minst moeten weten waarom hun medewerkers vrijwillig de organisatie verlaten.

[box type=”info” style=”rounded”]Op www.exitgesprek.be vindt u geautomatiseerde vragenlijst die de vertrekreden achterhaalt tegen een zeer lage kost.[/box]

> Werknemers zoeken geen functie maar een uitdaging. Wat vindt u het meest belangrijk bij de keuze van een nieuw baan? Die vraag werd gesteld in de Social Media Enquête TalentManagement 2012. Uitdaging kwam naar voren als belangrijkste criterium. Een prachtige blog van Richard van der Lee met een zeer grote kern van waarheid!

Wilt u meer lezen?

[box type=”tick” style=”rounded”]Lees het e-book: manage uw uitstroom als een Beste Werkgever of het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering als u meer wilt lezen.[/box]

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.