Categorie Actualiteit (retentie-management.com)

De beste artikelen i.v.m retentiemanagement (week 29)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Actualiteit Retentiemanagement

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

[box type=”tick” style=”rounded”]Staat uw artikel of website hier niet tussen, en zou dat wel moeten, laat hem dan achter in de comments[/box]

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week zijn:

Happiness is NOT the most important thing at work. Een interessant betoog waarom geluk niet het belangrijkste is op het werk. Geluk staat namelijk haaks op de realiteit, zo schrijft Fred Kofman is zijn boek concious business dat over blauwe en rode pillen gaat. Een interessante visie.

[box type=”info” style=”rounded”]Op deze website vindt u nog veel meer boeken (en hun samenvattingen) die bijdragen aan het binden en boeien van personeel.[/box]

> Helping newcomers into a new workplace. Dan Cable legt in een tien minuten durend filmpje uit hoe organisaties nieuwe medewerkers moeten ontvangen op hun nieuwe werkplek. Vooral de eerste maand is belangrijk en dat blijkt ook uit zijn eigen onderzoek. Een boeiende spreker met gevoel voor humor en een zeer belangrijk onderwerp met het oog op het binden en boeien van personeel.

> Why are so many employees disengaged. The answer most often lies in managerial relationships. A recent national study by Dale Carnegie Training placed the number of “fully engaged” employees at 29%, and “disengaged” employees at 26% – meaning nearly three-quarters of employees are not fully engaged (aka productive). Pijnlijke cijfers!

[box type=”tick” style=”rounded”]Employerbility kan u helpen met het binden en boeien van uw medewerkers en het achterhalen van de vertrekredenen.[/box]

> Nederlander durft niet van baan te wisselen. Tweederde van de Nederlandse beroepsbevolking vindt het te risicovol om op de huidige arbeidsmarkt van baan te veranderen. Zij kiezen liever voor de zekerheid die hun huidige aanstelling biedt. Mijn inziens zal dit zo blijven totdat deze medewerkers beseffen dat de huidige economie de nieuwe realiteit is. Dan zullen zij niet langer voor zekerheid opteren (al zal dat altijd een belangrijke rol blijven spelen), maar dan gaan zij kiezen voor hun talenten, passies en competenties.

> Hoe je je IT’ers binnenhoudt? Uiteraard zijn hier meerdere mogelijkheden voor. In het artikel wordt de focus op het onboardingproces gelegd. Dit proces moet goed worden gemanaged zodat er sociale cohesie ontstaat en organisaties kunnen hier in slagen door het aanbieden van buddies. Nog een betoog voor een goed geolied socialisatieproces.

> 5 ways to get and keep motivated. Tips van Omar Periu, één van de grootste motivational speakers in Amerika. Deze tips hebben niet zozeer betrekking op het binden en boeien van personeel en toch hebben zij er veel mee te maken. 

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer over de motivatie van medewerkers.[/box]

> How to become an employer of choice? Becoming an employer of choice means that applicants are eager to work for you, that people envy your employees, that you receive unsolicited resumes, and that your most talented workers stay with the company throughout their careers. Het worden van een Beste Werkgever biedt vele voordelen zowel op het gebied van employer branding als op het binden en boeien van personeel. 

[box type=”info” style=”rounded”]Laat Employerbility u helpen bij het worden van een Beste Werkgever.

> Match met organisatiecultuur belangrijk. Uit een onderzoek onder 500 recruiters blijkt o.a. dat de match tussen de persoon en de organisatiecultuur zeer belangrijk is. Geen toeval dus dat recruiters steeds meer op die cultural fit gaat werven en selecteren. In het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering wordt dit “recruiting for retention” genoemd. 

> Genomineerden voor Beste Werkgevers Awards 2013 zijn bekend. Effectory heeft de 100 organisaties die genomineerd zijn voor de Beste Werkgevers Awards 2013 bekendgemaakt. Een mooie lijst met bekende en minder bekende namen.

[box type=”tick” style=”rounded”]Wilt u ook een Beste Werkgever zijn (zonder mee te doen aan deze wedstrijd)? Laat Employerbility u dan helpen![/box]

>  HR moet flexibele schil binden. Flexwerkers zijn in toenemende mate van belang voor het functioneren van een organisatie. De afdeling HR moet daarom manieren vinden om de flexibele schil te binden. Hoe zij dit kunnen doen ben ik momenteel aan het beschrijven in het e-book: binden en boeien van flexibele professionals.

> Weinig werknemers houden echt van hun baan. Een groot gedeelte van de arbeidspopulatie houdt niet echt van zijn baan. Dat is de conclusie van een studie van het onderzoeksbureau Gallup bij honderdvijftigduizend Amerikaanse werknemers. Een van de belangrijkste reden die hiervoor wordt aangehaald is de relatie met de manager. Dit blijkt ook één van de meest voorkomende redenen van verloop te zijn. 

Wilt u meer lezen?

[box type=”tick” style=”rounded”]Lees het e-book: manage uw uitstroom als een Beste Werkgever of het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering als u meer wilt lezen.[/box]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.