Categorie Actualiteit (retentie-management.com)
De beste artikelen i.v.m retentiemanagement (week 28)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Actualiteit Retentiemanagement

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

[box type=”tick” style=”rounded”]Staat uw artikel of website hier niet tussen, en zou dat wel moeten, laat hem dan achter in de comments[/box]

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week zijn:

> De meeste bedrijven geven niets om de mensen. Een realist in een wereld van dromers. Stanford-hoogleraar Jeffrey Pfeffer is een observator die common sense onderbouwt met harde feiten. ‘Ik beschrijf de wereld zoals die is, niet zoals we zouden willen dat zij is.’ Een interview met Jeffrey Pfeffer o.a. over zijn boeken.

[box type=”info” style=”rounded”]Op deze website vindt u nog veel meer boeken (en hun samenvattingen) die bijdragen aan het binden en boeien van personeel.[/box]

> Succesvolle case met zelfsturende teams. Toen Lucien Perizonius het Wijhese bedrijf Jansen Venneboer overnam, stond het constructiebedrijf aan de rand van de afgrond. Samen met het personeel wist de kersverse ondernemer deze uitdaging te boven te komen en inmiddels is het bedrijf financieel gezond, innovatief en in omvang verdubbeld. ‘Ik moest het van de mensen hebben.’ Mijn inziens een voorbeeld van leiderschap in plaats van manager zijn.

> Top findings finding the best talent. TOP talent in any sector or business will always come at a premium and that is especially the case in the current competitive environment. James Caan CEO van Hamilton Bradshaw geeft zijn visie op het vinden van toptalent. Interessante visie! 

[box type=”tick” style=”rounded”]Employerbility kan u helpen met het binden en boeien van uw medewerkers en het achterhalen van de vertrekredenen.[/box]

> Amper één op zeven werknemers heeft de ideale baan. Slechts een kleine minderheid van de werknemers meent een ideale baan gevonden te hebben. Daarentegen wil meer dan de helft van de arbeidspopulatie van werk veranderen. En jij? Doe jij iets wat je leuk vindt?

> Generatie Y veel minder loyaal. Organisaties moeten er rekening mee houden dat niet iedereen even gemotiveerd is. Dat advies geeft SHL, wereldleider in het meten van talent en onderdeel van CEB. SHL heeft onderzoek gedaan naar de verschillen in motivatie tussen generaties in de huidige beroepsbevolking. Die lopen erg uiteen. Een beleid met “one size fits all” bestaat allang niet meer. Dat verklaart ook de opkomst van i-deals

> Loyaliteit hoeft niet voor altijd. Leuke reflectie van Petra Kruijt over een onderzoeksrapport van SHL over het loyaliteitsniveau onder de verschillende generaties.

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer over de loyaliteit van medewerkers.[/box]

> Commitment realiseren: hoe krijg je het, hoe verlies je het? Gyuri Vergouw geeft ons eerst een uitleg wat commitment is en waarom het belangrijk om dan te eindigen met 4 mooie voorbeelden hoe je commitment in alledaagse situaties kunt realiseren.

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer over de betrokkenheid en bevlogenheid van medewerkers.[/box]

> 13 keer hotelpersoneel binden en boeien. In tijden van crisis moet het gemakkelijk zijn om personeel voor uw hotel te vinden. Dat lijkt een logische redenering, maar is het ook zo? Waar vindt u tegenwoordig goed en gemotiveerd personeel, en hoe zorgt u ervoor dat uw personeel niet gaat ‘jobhoppen’? Een aantal basiselementen worden hier besproken waar organisaties zeker aan moet voldoen om uw personeel niet te laten jobhoppen.

> Bedrijven die investeren in Employer Branding trekken meer toptalent aan. Dat blijkt uit het Recruitment Kengetallen Onderzoek 2013 dat vandaag is gepresenteerd tijdens het Event Recruitment Kengetallen in het Hulstkampgebouw in Rotterdam, medegeorganiseerd door NRC Carrière.

[box type=”tick” style=”rounded”]Wilt u aan de slag met uw Employer Branding? Laat Employerbility u dan helpen![/box]

> Tekorten op de arbeidsmarkt bestaan niet. Overschotten evenmin. Een prikkelende titel, maar eigenlijk gaat het hier over studiekeuzes. Het is verleidelijk de samenstelling van de beroepsbevolking te beïnvloeden. Daar kunnen goede redenen voor zijn, maar het heeft mogelijk ook negatieve gevolgen. Mensen laten komen tot afgewogen keuzes, of het nu bouwkunde of economie is, is het belangrijkste. Doen wat je het liefste doet! 

Wilt u meer lezen?

[box type=”tick” style=”rounded”]Lees het e-book: manage uw uitstroom als een Beste Werkgever of het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering als u meer wilt lezen.[/box]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.