Categorie Actualiteit (retentie-management.com)
De beste artikelen i.v.m retentiemanagement (week 27)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Actualiteit Retentiemanagement

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

[box type=”tick” style=”rounded”]Staat uw artikel of website hier niet tussen, en zou dat wel moeten, laat hem dan achter in de comments[/box]

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week zijn:

>  Mintzberg organisatiestructuren/modellen. Een theoretische uiteenzetting, de perfecte samenvatting, van de verschillende organisatiestructuren en -modellen van Mintzberg. Een helder artikel van Chris Stapper werkzaam bij Expand waar u terecht kan voor uw HR vacatures.

[box type=”info” style=”rounded”]Op deze website vindt u nog veel meer boeken (en hun samenvattingen) die bijdragen aan het binden en boeien van personeel.[/box]

> Employers must be able to get the best from every employee. An engaged employee will serve as a role model to others and can build excitement in their workplace. They are individuals who will work hard, give back to the company, and have a strong sense of loyalty that drives their work above and beyond their job description.

> Motivating People: Getting beyond the money. Mc Kinsey heeft nieuw onderzoek uitgebracht en dit is de voornaamste conclusie: Three nonfinancial incentives are even more effective motivators than the three highest-rated financial incentives.

> 5 redenen waarom er toch een war for talent komt. Ook in tijden van werkloosheid is talentschaarste een probleem. 5 redenen waarom de tekorten groter dan ooit worden. Dat is precies de reden waarom organisatie nu tijd, energie en geld moeten stoppen in hun mensen.

[box type=”tick” style=”rounded”]Employerbility kan u helpen met het binden en boeien van uw medewerkers en het achterhalen van de vertrekredenen.[/box]

> Laat werknemers werken aan hun eigen betrokkenheid. HR voelt zich vaak verantwoordelijk voor de betrokkenheid van werknemers. Maar de medewerker heeft zelf de plicht om een gesprek aan te gaan met zijn leidinggevende, wanneer hij ontevreden is. Dit ligt in lijn met het pleidooi van Suzanne Jungjohann: Nederland kent 16 miljoen HR managers.

> 5 must do’s to improve Employee Engagement. Concentrating on employee engagement can help companies withstand, and possibly even thrive, in tough economic times. Gallup researchers in 2012 studied the differences in performance between engaged and actively disengaged work units and found that those scoring in the top half on employee engagement nearly doubled their odds of success compared with those in the bottom half.

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer over Employee Engagement.[/box]

> Hoe je met vieren van succes bijdraagt aan de betrokkenheid en bevlogenheid van medewerkers. Hoe komt het dat teams die bewust en vaak stilstaan bij successen, met meer plezier en beter presteren dan andere teams die vooral gefocust zijn op fouten en  wat nog niet is behaald? Het antwoord is: een positieve focus en bewust vieren van successen!

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer over de betrokkenheid en bevlogenheid van medewerkers.[/box]

> De relevantie van organisatiestructuur voor bevlogenheid. Is bevlogenheid alleen een psychologisch fenomeen met economische voordelen of kun je ook met organisatieontwerp een zinvolle bijdrage leveren aan meer bevlogenheid (of engagement) in organisaties?

> Spagaat les. Bevlogen en met passie vanuit je talenten werken, dat zijn mooie uitgangspunten. Maar wat betekent dat nou écht, met bevlogenheid en passie werken? Ygenwijze Roxanne gaat op zoek naar antwoorden. In haar blogs vertelt ze over haar eigen ervaringen als gepassioneerde ondernemer en de bevlogen mensen die ze dagelijks ontmoet. Een mooi eigentijds en persoonlijk verhaal over bevlogenheid in een niet werk gerelateerde kring.

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer over de bevlogenheid van medewerkers.[/box]

> 5 noodzakelijke stappen bij stress- of burnoutklachten. Karin is twee maanden uit de roulatie geweest vanwege burn-outklachten. Ze is tijdelijk gestopt met werken omdat zij zich niet goed voelde en zich elke dag naar het werk moest slepen. Ze sliep slecht, was ’s ochtends vroeg wakker en lag vervolgens te piekeren over wat ze die dag nog allemaal moest doen. Karin was oververmoeid en kwam ook niet tot rust, doordat ze slecht sliep. Een bekende vicieuze cirkel, waar ze niet uit kwam.

Wilt u meer lezen?

[box type=”tick” style=”rounded”]Lees het e-book: manage uw uitstroom als een Beste Werkgever of het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering als u meer wilt lezen.[/box]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.