Categorie Actualiteit (retentie-management.com)
De beste artikelen i.v.m retentiemanagement (week 26)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Actualiteit Retentiemanagement

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

[box type=”tick” style=”rounded”]Staat uw artikel of website hier niet tussen, en zou dat wel moeten, laat hem dan achter in de comments[/box]

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week zijn:

> Duress versus Succes in Engaging People to Achieve Strategic Change. People don’t resist change. They resist being told to change or being changed by someone else. Dat schrijft Jim Haudan auteur van het boek The Art of Engagement

[box type=”info” style=”rounded”]Op deze website vindt u nog veel meer boeken (en hun samenvattingen) die bijdragen aan het binden en boeien van personeel.[/box]

> Hoe motiveer jij je mensen, manager? Een paar weken geleden was ik op een congres en daar was een matige spreker met veel bevlogenheid iets heel boeiends aan het vertellen. Deze blog gaat over het motiveren van mensen.

> 7 ways to inspire employees to love their jobs. Most of these disengaged employees are looking for inspiration. They are searching for meaning and they want to have someone or something to believe in. They want to make a difference and they’re looking to you—their team leader—for inspiration. Twee van de meest voorkomende vertrekredenen worden hiermee aangehaald.

> Don’t look for talent find people who do things. Leer hoe Google medewerkers aanneemt. Deze visie sluit ook mooi aan bij het gedachtengoed van o.a. Jef Staes in zijn boek ‘Ik was een schaap’.

> Strategische rol van HR wordt cruciaal voor voortbestaan van bedrijven. Onze bedrijven staan voor grote uitdagingen, niet in het minst ingegeven door globale veranderingen die elkaar steeds sneller opvolgen. Die grote bewegingen missen hun effect niet op de relatie tussen werkgever en werknemer, meent Erik Colemonts van rekruteringsbedrijf Mercuri Urval. “Niet wat mensen hebben gedaan, maar wat ze kunnen en zullen doen, wordt belangrijk.”

> 6 redenen waarom je beste mensen bij je weggaan. Het managen uitstroom is al vaker aan bod gekomen op deze site. De aangehaalde redenen komen dan ook weer grotendeels overeen met de meest voorkomende redenen van verloop.

[box type=”tick” style=”rounded”]Employerbility kan u helpen met het binden en boeien van uw medewerkers en het achterhalen van de vertrekredenen.[/box]

> De standaard afwijzingsmail. Je hebt hem vast wel eens gekregen, een standaardmail waarbij in de aanhef nog net je achternaam is opgenomen en waarin staat dat jij helaas niet tot de kandidaten behoort die zijn geselecteerd voor een kennismakingsgesprek.

> Verzuimbeleid broedplaats voor presentie-zombies. Een blog van Sander Oldenkamp. Hij schrijft: presenteïsme is een minder in het oogspringende vorm van absenteïsme. De Britse management auteur David Bolchover omschrijft fysiek aanwezige maar niet-geëngageerde werknemers als ‘the living dead’.

> New Gallup Study. Most Americans unhappy at work. The State of the American Workplace: Employee Engagement Insights for U.S. Business Leaders report highlights findings from Gallup’s ongoing study of the American workplace from 2010 through 2012.

> 18 Employee Engagement Tips for Managers. Een lijstje met handige how-to tips voor managers.

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer over Employee Engagement.[/box]

Wilt u meer lezen?

[box type=”tick” style=”rounded”]Lees het e-book: manage uw uitstroom als een Beste Werkgever of het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering als u meer wilt lezen.[/box]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.