Categorie Actualiteit (retentie-management.com)
De beste artikelen i.v.m retentiemanagement (week 25)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Actualiteit Retentiemanagement

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

[box type=”tick” style=”rounded”]Staat uw artikel of website hier niet tussen, en zou dat wel moeten, laat hem dan achter in de comments[/box]

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week zijn:

> Het is tijd om de verantwoordelijkheid te nemen bij medewerkersonderzoek. Een mooi geschreven stuk van Eric Fleurbaay over het nemen van verantwoordelijkheid, het tonen van lef en de klant daadwerkelijk verder helpen met sociale innovaties!

> How to keep your best employees? The challenge is to all us managers – be outstanding! Be a brilliant and committed manager and spend time dedicated to improving the skills and the growth of your best people. They need you too!

> Happiness is a choice. There is now plenty of research that supports the argument that happy people are more professionally successful. For example, intelligence only accounts for 25 percent of workplace success, while optimism and the ability to see stress as a challenge rounds out the other 75 percent.

> Slechts beperkte minderheid is helemaal tevreden met de baan. Slechts een beperkte groep werknemers voelt zich helemaal tevreden in zijn baan. Dat is de conclusie van een onderzoek van het webhosting-bedrijf Peer 1 Hosting bij dertienhonderd Britse werknemers.

> Betrokkenheid vergroten door middel van storytelling. Er zijn meerdere redenen waarom organisaties storytelling moeten gebruiken om hun medewerkers meer betrokken te maken.

[box type=”tick” style=”rounded”]Employerbility kan u helpen met het vergroten van de betrokkenheid van uw medewerkers.[/box]

> De keerzijde van bevlogenheid. Guido Heezen van Effectory heeft het over blokjes voor de kar die de bevlogenheid van medewerkers aantast. Organisaties moeten zich enerzijds bewust zijn van deze blokjes en anderzijds moeten zij die blokje wegwerpen.

[box type=”tick” style=”rounded”]Employerbility kan u helpen met het vergroten van de bevlogenheid van uw medewerkers.[/box]

> Retaining your top talent through employee engagement. Engaging your workforce by identifying causes of disengagement and implementing strategies to improve individual job satisfaction and commitment to the organisation will not only increase the productivity and profit potential of the organisation but reduce the organisation’s attrition and improve its ability to retain top talent. After all, a talented and engaged workforce is an organisation’s best asset!

> Wees alert bij het aannemen van nieuwe medewerkers. Het niet aannemen van de juiste persoon is een dure en kwalijke zaak voor een onderneming. Daarom is het advies van Marianne Schutten ontsla snel en neem langzaam aan.

[box type=”tick” style=”rounded”]Employerbility kan u helpen met het selecteren van uw personeel ongeacht de sector of industrie. Meer nog: wij kunnen het hele onboardingproces voor u uitstippelen.[/box]

> Show me the money. The bottom line of employee engagement. Zijn bedrijven echter beter af met meer geëngageerde medewerkers of draait alles slechts om geld? In dit artikel wordt er antwoord gegeven op deze vraag aan de hand van Brits onderzoek.

> 59% Nederlanders heeft geen plan B bij een ontslag. 59 procent van de werknemers in loondienst zegt niet voorbereid te zijn op een eventueel ontslag. Vooral ouderen en lager opgeleiden zeggen geen plan B te hebben in het geval zij morgen op straat staan. Dat blijkt uit onderzoek onder 2.970 personen in loondienst dat is uitgevoerd in het kader van het event Werf& live.

[box type=”info” style=”rounded”]Lees meer over het ontslaggesprek.[/box]

Wilt u meer lezen?

[box type=”tick” style=”rounded”]Lees het e-book: manage uw uitstroom als een Beste Werkgever of het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering als u meer wilt lezen.[/box]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.