Categorie Lectuur (retentie-management.com)
De beste artikelen i.v.m retentiemanagement (week 24)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Actualiteit Retentiemanagement

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

[box type=”tick” style=”rounded”]Staat uw artikel of website hier niet tussen, en zou dat wel moeten, laat hem dan achter in de comments[/box]

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week zijn:

> 5 redenen waarom personeel de organisatie verlaat. Deze redenen komt voort uit onderzoek van de HayGroup en komen overeen met de meest voorkomende redenen van verloop.

> Managers moeten meer commitment geven aan organisaties. Gyuri Vergouw roept managers op meer commitment te tonen voor hun organisaties. Zijn managers wel écht bevlogen en betrokken bij hun organisatie, de klanten en de medewerkers, of is men meer bezig met persoonlijk belangen, met het nastreven van eigen doelen?

> 6 jaar onderzoek naar bevlogenheid en authenticiteit. Sinds 2007 verricht humanage onderzoek naar de oorzaken van het ontstaan en de mogelijkheden tot het ontwikkelen van bevlogenheid.

[box type=”tick” style=”rounded”]Employerbility kan u helpen met het vergroten van de bevlogenheid van uw medewerkers.[/box]

> Wat is jouw HR strategie voor de flexibele schil? Heeft jullie organisatie een HR strategie waar de flexibele schil volwaardig in wordt meegenomen?

Retentiemanagement – de kunst van het vasthouden. Een interessant artikel met veel aanknopingspunten. Retentiemanagement is zoals de saus van HR.

[box type=”tick” style=”rounded”]Employerbility kan u helpen met het binden en boeien van uw personeel ongeacht de sector of industrie.[/box]

> Innovatie vormt cruciaal onderdeel van de rekrutering. Het personeelsbeleid moet meer aandacht besteden aan innovatie indien het bedrijf zijn talentvolle werknemers wil behouden. Dat is de conclusie van een internationaal onderzoek van consulent Futurestep bij meer dan vierduizend hoger opgeleide werknemers.

> Meeste werkgevers jagen sollicitant op de kast. 64 procent van de sollicitanten praat na afloop van de sollicitatieprocedure negatief over de organisatie waar ze eerst graag wilden werken. De sollicitatie-ervaring krijgt over het algemeen een onvoldoende (5,4).

> Work life balance isn’t the point. Climbing the organizational ladder often requires employees to work long hours and deal with difficult and complex issues. Some days on the job are likely fun and positive and other days are tension-filled and stressful. A common dilemma for many people is how they manage all of the competing demands in work and life and avoid letting any negative effects of work spill over into their personal lives.

> How do you engage someone? U moet op zoek gaan naar de drie M’s. Deze zijn: mastery, membership, and meaning.

> Zo word je personeel gelukkig. Eventbrite wordt wel het Disneyland onder de techbedrijven genoemd. In dit artikel geeft Julia Hartz 4 tips om de beste mensen aan je bedrijf te binden.

[box type=”tick” style=”rounded”]Employerbility helpt bij het binden en boeien van jouw personeel.[/box]

Wilt u meer lezen?

[box type=”tick” style=”rounded”]Lees het e-book: manage uw uitstroom als een Beste Werkgever of het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering als u meer wilt lezen.[/box]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.