Categorie Actualiteit (retentie-management.com)
De beste artikelen i.v.m retentiemanagement (week 23)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Actualiteit Retentiemanagement

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

[box type=”tick” style=”rounded”]Staat uw artikel of website hier niet tussen, en zou dat wel moeten, laat hem dan achter in de comments[/box]

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week zijn:

> De 25 grootste knelpuntberoepen. De Studiedienst van VDAB publiceert elk jaar een lijst met beroepen waarvoor werkgevers het moeilijk hebben om geschikte kandidaten te vinden. Dit jaar prijken er op die lijst 205 knelpuntberoepen, ondergebracht in 91 beroepsgroepen

> ZZP-ers zoeken uitdaging. Het zoeken van een nieuwe uitdaging is voor zogenoemde nieuwe zzp’ers de belangrijkste reden om te kiezen voor een bestaan als zelfstandige. Wat zoeken ze nog meer?

[box type=”info” style=”rounded”]Op dit moment wordt er geschreven aan een e-book met als titel: het binden en boeien van flexibele professionals. U kunt hier nog steeds aan bijdragen.[/box]

> Medewerkers in de zorg zijn bevlogen. De eerste resultaten uit het wetenschappelijk gevalideerde Bevlogenheidsonderzoek Hart van de Zorg van FunktieMediair en Schouten & Nelissen zijn erg verassend!

[box type=”tick” style=”rounded”]Employerbility kan u helpen met het vergroten van de bevlogenheid van uw medewerkers.[/box]

> Employee Engagement is besmettelijk. Het geëngageerde gedrag van onze collega’s nemen we bewust over. In die zin in Employee Engagement besmettelijk. Gelukkig het is geen enge ziekte.

> Crisis maskeert tekort aan talent in België. ManpowerGroup raadt werkgevers aan om proactief te blijven. 40% onder hen onderneemt niets om tekort aan talent te slim af te zijn.

[box type=”tick” style=”rounded”]Employerbility kan u helpen met het binden en boeien van uw personeel ongeacht de sector of industrie.[/box]

> De sollicitatie-ervaring. Het bieden van een goede sollicitatie-ervaring is voor veel organisaties geen standaard gegeven, terwijl dit eigenlijk een vanzelfsprekendheid zou moeten zijn. Dit is vaak een eerste kennismaking tussen de organisatie en de potentiële kandidaat.

> Exitinterviews zijn waardeloos. Een prikkelende titel die aan inhoud verliest naarmate het artikel vordert. Lees ook: de zin en onzin van exitinterviews en beslis dan of het iets voor u is.

[box type=”tick” style=”rounded”]Employerbility biedt anonieme en automatisch gestructureerde vragenlijsten aan.[/box]

> Tekort aan talent zal nooit helemaal worden opgelost. Het bedrijfsleven zal altijd met een tekort aan vaardigheden worden geconfronteerd. Het is immers onmogelijk om exact te voorspellen welke richting innovaties uiteindelijk zullen uitgaan en de toekomst van de economie bepalen.

> Is it rude to bring up money in a job interview. Een typisch Amerikaanse discussie maar wel met veel interessante pro’s en contra’s.

> Waarom betrokkenheid niets zegt over goed presteren. Beter presterende medewerkers zijn niet per definitie de meest betrokken medewerkers. Meer ook niet schrijft Annemarie Stel na aanleiding van een Amerikaans onderzoek.

Wilt u meer lezen?

[box type=”tick” style=”rounded”]Lees het e-book: manage uw uitstroom als een Beste Werkgever of het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering als u meer wilt lezen.[/box]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.