Categorie Actualiteit (retentie-management.com)
De beste artikelen i.v.m retentiemanagement (week 21)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Actualiteit Retentiemanagement

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

[box type=”tick” style=”rounded”]Staat uw artikel of website hier niet tussen, en zou dat wel moeten, laat hem dan achter in de comments[/box]

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week zijn:

> Employer Branding niet voor alle bedrijven een prioriteit tijdens war for talent. 70% van de HR-managers vindt dat ‘employer branding’ belangrijker geworden is sinds de economische crisis. Maar slechts 19% onderneemt actie.

[box type=”tick” style=”rounded”]Employerbility kan u helpen met uw sterk werkgeversmerk waardoor u talent kunt aantrekken en behouden.[/box]

> HR weet niet of vrouwen en mannen hetzelfde verdienen. HR-professionals voeren te weinig onderzoek naar het verschil in verloning tussen mannen en vrouwen. Weet u het binnen uw organisatie?

> Hold those employees accountable, not me. Een blog dat draait om de productiviteit van medewerkers en hoe managers deze kunnen vergroten. Toont overeenkomsten met het boek: veldgids vertrouwen.

> De 8 meest aantrekkelijke bedrijven voor hoge profielen. Een onderzoek van het HR-adviesbureau Ebbinge & Company toont aan dat McKinsey & Company de meest aantrekkelijke werkgever is bij ‘high potentials’ met 0-5 jaar werkervaring. Hiermee wint het consultancybedrijf de Talent Magnet Award (TMA) 2013.

> Is Employee Engagement Dead? Iemand van het Employee Engagement Netwerk op Ning dat zich opboeit in een discussie op dat platform. Interessant en natuurlijk is het niet dood! ;-)

> Talent van werknemer wordt niet volledig benut. Er zit meer talent in het beschikbare Nederlandse arbeidsaanbod dan werkgevers er uit halen. Een derde van de Nederlanders heeft meer kennis en vaardigheden dan nodig is voor het werk en voelt zich ‘onderbenut.

> Highly Engaged Employees Have Great Team Spirit. Uit een ouder onderzoek van IES blijkt dat direct leidinggevende hun werknemers door middel van erkenning en empowerment beter kunnen laten samenwerken. Dit zou vervolgens de team spirit weer ten goede komen.

> Onboarding is like laundry. De eerste 45 tot 60 dagen van nieuwe medewerkers zijn het meest cruciaal met het oog op ongewenst vrijwillig verloop. Toch laten veel organisaties deze kans op binden en boeien onbenut.

[box type=”tick” style=”rounded”]Employerbility kan u helpen met uw socialisatieproces waardoor u het talent kunt behouden.[/box]

> Hoe weet je dat je personeel op zoek is naar een nieuwe baan? Een infographic met 7 tips waaruit u kunt opmaken dat uw personeel op zoek is naar een nieuwe baan.

> Waarom een mid-life crisis goed is voor een manager. Een blog van Miriam Besseling gebaseerd op een tendens dat zij heeft waargenomen. 

Wilt u meer lezen?

[box type=”tick” style=”rounded”]Lees het e-book: manage uw uitstroom als een Beste Werkgever of het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering als u meer wilt lezen.[/box]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.