Categorie Actualiteit (retentie-management.com)
De beste artikelen i.v.m retentiemanagement (week 20)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Actualiteit Retentiemanagement

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

[box type=”tick” style=”rounded”]Staat uw artikel of website hier niet tussen, en zou dat wel moeten, laat hem dan achter in de comments[/box]

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week zijn:

> Minder knelpuntberoepen door economische crisis. Deels goed nieuws, want wat gaat er gebeuren als de economie weer aantrekt? Juist ja, een compete leegloop van talent. Tenzij u nu reeds investeert in de (nabije) toekomst. Lees hoe u talent kan behouden ongeacht de economische situatie.

> Appreciative Inquiry. Trukendoos of wondermiddel? Een verhaal met een praktische toepassingen in de sloppenwijken van Zuid-Amerika. 

> Zorgen over baanbehoud. Wie een baan heeft, klampt daar nu aan vast. Vooral 50 tot 60 jarigen zijn blij met hun werk, maar ook bang het te verliezen. Bij 60-plussers is die angst veel kleiner, omdat zij er waarschijnlijk op rekenen bij ontslag redelijk schadevrij hun pensioen in te kunnen stromen.

> 3 tips to become the manager employees never want to leave. 3 tips die aansluiten bij de vraag: is de manager het probleem of oplossing bij personeelsverloop?

> Are your employees ‘HR Happy’ or ‘High Performance Happy’? I’ve never thought of it this way before, but is your workforce happy because they’re performing well and at a high level, or, are they happy because HR is doing a lot of silly things that masquerade for being happy?

> Geluk op het werk? Geluk vanuit een andere manier bekeken dan werkplezier. Geluk. Iets om na te streven? Nee. Daar moet je zelfs mee oppassen. Verlangen naar geluk heeft namelijk meestal ongeluk tot gevolg.

> Arbeidsvoorwaardencommunicatie anno 2020. Volgens mij moeten wij niet wachten tot 2020 voordat I-deals en maatwerk volledig zijn doorgedrongen bij de HR professionals en worden vertegenwoordigd in hun HR beleid.

> Employer Branding werkt een beetje. Dat schrijft Annemarie Stel op haar site als conclusie op een Brits onderzoek dat ze heeft gelezen.

[box type=”tick” style=”rounded”]Employerbility kan u helpen met uw sterk werkgeversmerk waardoor u talent kunt aantrekken en behouden.[/box]

> The Main Reasons Employees Leave. Het gezegde luidt ‘mensen komen voor de organisatie en verlaten het omwille van de manager. Leigh Branham o.a. van het boek Re-Engage schrijft dat het toch niet zo makkelijk is. 

> Engaging Employees. Don’t overlook that they are your greatest assest. Bij het verhelpen van organisatorische problemen zijn de medewerkers wellicht het meest in staat om oplossingen te bedenken voor het probleem.

Wilt u meer lezen?

[box type=”tick” style=”rounded”]Lees het e-book: manage uw uitstroom als een Beste Werkgever of het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering als u meer wilt lezen.[/box]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.