Categorie Actualiteit (retentie-management.com)
De 15 beste artikelen i.v.m. retentiemanagement (week 10)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week

Vorige week was er geen update verschenen in verband met mijn verhuizing, maar de artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week zijn:

> Arbeidsmarkt ontboeien en ontbinden. Een sterk betoog met een kern van waarheid. Echter organisaties dienen ook hun uitstroom als een Beste Werkgever te managen. Binnenkort meer hierover.

> Ronald Dekker over een flexibele arbeidsmarkt. De voordelen van nog meer flexibiliteit op de arbeidsmarkt wegen niet op tegen de nadelen stelt Ronald Dekker.

> FNV schiet door in flexibiliteit. Het is een opvallend hypocriet pleidooi van een vakbond die zelf zowel het vastlopen van de arbeidsmarkt als het doorschieten van de flexibiliteit heeft veroorzaakt.

> Marissa Mayer is to ban working from home. Een flinke tegenhanger van thuiswerken is de ex HR baas van Yahoo.

> Hoe kom ik aan goed personeel? De auteurs stellen dat organisaties veel zelf kunnen doen om een aantrekkelijke werkgever te zijn. Ik geloof daar ook in. Binnenkort meer daarover.

> The one question to ask in an exitinterview. Deze vraag is: “What made you start looking for another job in the first place?” Een vraag die in mijn exitvragenlijsten ook zeker aan bod komt.

> Exitinterviews. Exitinterviews bekeken door de ogen van een werknemer in plaats van een werkgever. Interessant voor het bepalen om al dan niet mee te doen. Al zou ik altijd meedoen!

> How Google became the #3 most valuable firm by using analytics to reinvent HR. “Google has the only HR function on the planet that is managed based on “people analytics”

> Iedere medewerker kan meeschrijven aan de strategie. (update: artikel staat niet meer online.) Dat is dé kans op het binden en boeien van medewerkers. Het kunnen meewerken aan iets groters is zeer belangrijk in dit verhaal.

> De Top Employers van 2013. Vorige week werden de Top Employers Awards uitgereikt. Een hele waslijst van gelukkige organisaties die zich dit jaar (weer) Top Employer mogen noemen.

> 5 tips voor echte medewerkerstevredenheid. Neem je werknemers serieus. Geef ze invloed. Creëer samen een doel.  Bekrachtig wat goed gaat. Erken wat niet lekker loopt en pak het aan. Ik proef hier Daniel Pink.

> Rekruteren voor de uitdaging van morgen moet anders. Rekruteren vraagt in de toekomst een nieuwe mindset. Organisaties dienen de mogelijkheden en voorkeuren van kandidaten te ontdekken. Als een medewerker met passie kan ondernemen in een organisatie komen de resultaten vanzelf.

> Employee Engagement the new focus should be Employee Involvement. Nog een artikel dat wijst op het belang van mee (mogen) denken en handelen in het kader van werknemersbetrokkenheid.

> De tijd rijp voor werkgeverstevredenheidsonderzoeken. Een leuke twist met een kern van waarheid.

> Hiring Mistakes cost Zappos $100 million. Dat is veel weggegooid geld. Een beter socialisatieproces is een optie om het aantal fouten te verminderen. En: weet jij hoeveel jouw fouten je organisatie kosten?

Meer nuttige artikelen?

Ben je op zoek naar meer artikelen die ik lees in verband met retentiemanagement? Wil je weten waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Bekijk dan mijn RSS lijst door op de hyperlink klikken. Staat jouw site hier niet tussen, en zou dat wel moeten, neem dan contact met me op.

Dit was een blog van Lodi Planting voor het onafhankelijke kennisplatform retentiemanagementWilt u automatisch op de hoogte blijven van de meest recente blogs? Abonneer u dan op de nieuwsbrief en u ontvangt elke woensdag het complete overzicht. Ongeveer 1 keer per maand verschijnt er ook een thema-nieuwsbrief. Er bestaat ook een e-book: retentiemanagement – een ROI benadering dat u kunt kopen. Benieuwd wat ik zeg op Twitter of LinkedIn? Voeg me dan toe! 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.