Categorie Actualiteit (retentie-management.com)
De 10 beste artikelen i.v.m. retentiemanagement (week 8)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week zijn:

> Startups are struggling to find and retain talent its time to change that. Een mooi artikel gebaseerd op een onderzoek onder startups. Ik denk dat hetzelfde ook voor volwassen organisaties geldt.

> Can employees be engaged in Greece? 24,5% van de Griekse werknemers is geëngageerd.

> Top Employers vinden te weinig jong talent. 54 werkgevers in ons land mogen zich een jaar lang Top Employer 2013 noemen. Gefeliciteerd aan de organisaties die zich Top Employers mogen noemen.

> De organisatiekannibaal. Stel je eens voor: Een manager die er uitziet als lid van een stam uit de oudheid. En dan begint het verhaal pas echt.

> What children can teach us about winning and retaining employees. Soms komen de besten lessen en ‘best practices’ vanuit onverwachte hoeken. In dit geval leer je 3 zaken van kinderen.

> 5 tips om te winnen als KMO. Durven professionaliseren en innoveren zijn voor kmo’s stapstenen op weg naar succes.

> Met de juiste mensen aan boord heeft de CEO niets te doen. Niet geheel waar natuurlijk, maar het is wel een interessante visie op de begrip talent in relatie met empowerment.

> Crisis bewijst dat generatie Y niet bestaat. Serieuze onderzoekers hebben altijd gezegd dat er geen cijfermatige onderbouwing is voor deze zogenaamde nieuwe generatie. Maar er zijn twee bezwaren.

> HR begrijpt de business niet. Directeuren zien HR als niet onmisbaar, en als minder essentieel, voor de strategie van de organisatie. Zij zien hun relatie met HR meer in de vertrouwenssfeer.

> Visualising Employee Engagement. If I can’t picture it, I can’t understand it.

Meer nuttige artikelen?

Ben je op zoek naar meer artikelen die ik lees in verband met retentiemanagement? Wil je weten waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Bekijk dan mijn RSS lijst door op de hyperlink klikken. Staat jouw site hier niet tussen, en zou dat wel moeten, neem dan contact met me op.

Dit was een blog van Lodi Planting voor het onafhankelijke kennisplatform retentiemanagementWilt u automatisch op de hoogte blijven van de meest recente blogs? Abonneer u dan op de nieuwsbrief en u ontvangt elke woensdag het complete overzicht. Ongeveer 1 keer per maand verschijnt er ook een thema-nieuwsbrief. Er bestaat ook een e-book: retentiemanagement – een ROI benadering dat u kunt kopen. Benieuwd wat ik zeg op Twitter of LinkedIn? Voeg me dan toe! 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.