Categorie Actualiteit (retentie-management.com)
De 10 beste artikelen i.v.m. retentiemanagement (week 19)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Actualiteit Retentiemanagement

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

[box type=”tick” style=”rounded”]Staat uw artikel of website hier niet tussen, en zou dat wel moeten, laat hem dan achter in de comments[/box]

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week zijn:

> Waarom betrokkenheid niets zegt over goed presteren en andersom. Prestatie en betrokkenheid hebben weinig met elkaar te maken. Dat wordt duidelijk als we kijken naar de drie verschillende hoofdredenen die mensen kunnen hebben om te werken: iets nuttigs bijdragen, geld verdienen of jezelf ontwikkelen. Dat schrijft Annemarie Stel. Auch!

> You’re fired. Is een verkeerd gekozen titel, want eigenlijk worden hier processen beschreven voor het onboardingproces. Klik op de hyperlink voor nog wat tips.

[box type=”tick” style=”rounded”]Employerbility werkt momenteel aan een handleiding voor het onboardingsproces. Deze handleiding inclusief tools zal later dit jaar worden gelanceerd. [/box]

> Lack of support from bosses causes employee disengagement. De rol, de houding en de verantwoordelijkheid van de manager is cruciaal bij het begrip betrokkenheid. De manager kan zowel de oplossing als het probleem zijn.

[box type=”tick” style=”rounded”]Employerbility kan u helpen met het op punt zetten van uw leidinggevende met betrekking tot betrokkenheid. Zo vergroot u de betrokkenheid van uw medewerkers. [/box]

> Werven in een moeilijke arbeidsmarkt. Het aantrekken van talent kent anno 2013 een paradox. Er is een overvloed aan talent en tegelijkertijd een zwaar te kort. Dit is een interview met een werving- en selectiebureau.

[box type=”tick” style=”rounded”]Employerbility kan u helpen met het versterken van uw aantrekkelijkheid als werkgever zodat u die talenten aantrekt die bij uw organisatie passen. [/box]

> Wat zoekt de Belg in een (nieuwe) job? De job waar de Belgische sollicitant naar op zoek is, moet in de eerste plaats zekerheid en stabiliteit bieden. Dat blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener SD Worx. Meer hierover vindt u op 22/5 terug op de site van Employerbility.

> Does it matter if employees are not interested in or engaged with the wider organization? JA. Mark Allison van Digital Opinion licht toe.

> 3 belangrijkste KPI’s van HR. Max van Liemt geeft zicht op zijn 3 belangrijkste KPI’s van HR. De tevredenheid van medewerkers is er één van. Weet u de andere twee?

> Onboarding what to do or not to do. Of hoe organisaties de eerste werkdag al kunnen verpesten voor een nieuwe medewerker. Als u op de hyperlink klikt dan krijgt u tips bij het socialisatieproces.

[box type=”tick” style=”rounded”]Employerbility kan u helpen met het onboardingstraject van uw medewerkers.[/box]

> Waarom onafhankelijk de belangrijkste competentie is voor een HR Manager. Een gedegen onderbouwing vindt u terug op de site van Expand. Daar kan u eveneens terecht voor al uw HR Vacatures.

> Bedrijfscultuur en bottomline. Een blog van Sander Oldenkamp die ook regelmatig blogt op deze site. Lees ook zijn interview op het overzicht met  interviews.

Wilt u meer lezen?

[box type=”tick” style=”rounded”]Lees het e-book: manage uw uitstroom als een Beste Werkgever of het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering als u meer wilt lezen.[/box]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.