Categorie Actualiteit (retentie-management.com)
De 10 beste artikelen i.v.m. retentiemanagement (week 18)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Actualiteit Retentiemanagement

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

[box type=”tick” style=”rounded”]Staat uw artikel of website hier niet tussen, en zou dat wel moeten, laat hem dan achter in de comments[/box]

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week zijn:

> Werknemer wisselt amper van baan. Het aantal werknemers dat van werkgever wisselt is sinds de jaren ’90 van de vorige eeuw nauwelijks toegenomen. Het gaat nu om 13 procent van de werknemers, hetzelfde percentage als in 1994. Deze cijfers verbazen mij niets gezien de economische crisis is iedereen op zoek naar zekerheid. Dat moeten organisaties bieden willen zij hun personeel kunnen binden en boeien. Meer nog organisaties moeten nu dat stapje extra doen, want de crisis blijft niet duren en wat kunnen organisaties dan bieden behalve zekerheid?

[box type=”tick” style=”rounded”]Employerbility kan u helpen met het uitzoeken van uw unieke waarden en deze vertalen naar een goede Employer Branding en rekruteringscommunicatie. [/box]

> De maakbare bedrijfscultuur. Annemarie Stel sluit haar blogartikel af met: “als zelfs de organisatiecultuur al wordt gekaapt om financiële of economische doelen te behalen, is de menselijkheid in organisaties definitief verdwenen.” Dit moet een pijnlijke vaststelling zijn voor ons HR professionals.

> Resultaten onderzoek niet antwoorden op sollicitaties. Stepstone heeft onderzocht welke invloed niet antwoorden op sollicitatiebrieven heeft. De uitkomst is dat dit veel negatieve impact heeft op het bedrijf inclusief de producten en diensten.

[box type=”tick” style=”rounded”]Employerbility kan u helpen met het op punt zetten van uw rekruteringscommunicatie evenals het onboarding- of socialisatieproces. [/box]

> Werknemers snel uitgekeken op nieuwe job. Een bericht dat tegen de algemeen aangenomen mening in tijden van crisis ingaat. In het eerste jaar na de aanwerving kijkt 40 procent van de werknemers al uit naar een andere job. Het effectieve verloop blijkt uiteindelijk op 15 procent te liggen, maar de intentie om de organisatie meteen te verlaten is reëel. Dat blijkt vrijdag uit het jaarlijkse werknemersonderzoek van SD Worx, afgenomen bij 5.000 werknemers.

[box type=”tick” style=”rounded”]Employerbility kan u helpen met het verminderen van uw ongewenste uitstroom zodat u kosten en tijd bespaart op de lange termijn. [/box]

> Strategic Recognition. Het is de sleutel tot uw succesvolle werknemer-werkgever relatie. Dat schrijft Derek Irvine een expert op het gebied van Employee Engagement. Dit artikel sluit mooi aan bij 5 tips voor het krijgen van feedback als manager.

> Kwetsbaarheid tonen. Faciliteer je medewerkers om hun kwaliteiten en hun onvermogen bloot te leggen. Dit helpt om ze duurzaam inzetbaar te maken. Hierdoor kan de productiviteit 20 procent toenemen en het ziekteverzuim een procent dalen. Duidelijke taal!

>Personeelsverloop zou voor management perfect beheersbaar moeten zijn. Het vertrek van topmedewerkers is vaak ingegeven door redenen die voor de werkgever nochtans perfect beheersbaar zouden kunnen zijn. Dat is de conclusie van een internationaal onderzoek van het rekruteringsnetwerk NPA Worldwide naar de motivaties achter het personeelsverloop. Elke vertrekreden is een geldige reden. Weet u waarom medewerkers uw organisatie verlaten?

[box type=”tick” style=”rounded”]Employerbility kan u helpen met het verminderen van uw ongewenste uitstroom zodat u kosten en tijd bespaart op de lange termijn. Vul in 2 minuten de enquête in en krijg de resultaten gratis toegestuurd![/box]

> 10 ways to be happy at work. De belangrijkste tip in het lijstje zou meteen de eerste tip kunnen zijn: kies er voor om gelukkig te zijn op je werk. Hiervoor moet je wel weten wat je graag doet en waar je goed in bent.

> Nieuwe zekerheden in de flexibele arbeidsmarkt. Iedereen is op een manier op zoek naar zekerheid. Dus de aangegeven voorstellen zijn niet eens zo gek. Dit herinnert me aan het nieuwe e-book dat ik wil schrijven. Alle input over het binden en boeien van de flexibele schil is welkom op lodi @ retentie-management.com.

> Talent niet aanwerven is een kost. Een mooi persoonlijk verhaal met een goede slotzin: aanwerven van talent is en blijft een opportuniteit die moed vraagt in tijden dat er ogenschijnlijk geen budget voor is.

Wilt u meer lezen?

[box type=”tick” style=”rounded”]Lees het e-book: manage uw uitstroom als een Beste Werkgever of het e-book: retentiemanagement – een ROI benadering als u meer wilt lezen.[/box]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.