Categorie Actualiteit (retentie-management.com)
De 10 beste artikelen i.v.m. retentiemanagement (week 16)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Actualiteit Retentiemanagement

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week zijn:

> Why Good Employees Leave and how to Retain them. Een duidelijke blog dat inspeelt op de meest voorkomende redenen van verloop en daar ook oplossingen voor biedt.

> Retaining Employees: is about a better pay or better culture? Open goal!

> Geef medewerkers ongelimiteerde vakantiedagen. Dit is een oude blog, maar is het nog actueel? Zijn er bedrijven die hier op zijn ingegaan of wachten zij allemaal tot dat de economie weer beter gaat?

> Transform your employees into passionated advocates. Laat medewerkers met jouw organisatie identificeren zodat zij een levende reclamezuil worden. Een blog op HBR.

> HR: België versus Nederland. ARTIKEL LATEN LINKEN MET SURVEY DAT VOLGENDE WEEK VERSCHIJNT!

> Generatie Y en Z hoe bereiden we ons voor? Nog steeds prangende vragen want steeds meer jongeren betreden de arbeidsmarkt. Bekijk ook de presentatie over de onstuitbare toekomstige generatie.

> 5 things to do to stop a jobhopper. Here are five tips to help you stop the job hop this year at your workplace. Duidelijk toch?

> Werknemer wil regie arbeidsvoorwaarden in eigen hand. Een oud pleidooi voor de cafetariaplannen en de i-deals.

> 10 ways to really motivate your employees without money. Just because people work for you (and therefore are supposed to do what you tell them) doesn’t mean it’s not better to motivate them to actually want to do the job.

> Motivate your core performers to become star performers. Een artikel op HBR met eenvoudige handvaten voor organisaties.

Meer nuttige artikelen?

Staat uw site hier niet tussen, en zou dat wel moeten, neem dan contact met me op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.