Categorie Actualiteit (retentie-management.com)
De 10 beste artikelen i.v.m. retentiemanagement (week 15)

Als host van de site over retentiemanagement probeer ik iedereen (bijna) dagelijks op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt op het gebied van retentiemanagement en haar verschillende elementen. In eerste plaats met de blog over retentiemanagement, maar ook met de events die worden gehouden, de boeken die worden uitgebracht, de onderzoeken die worden uitgevoerd of de scripties die worden geschreven.

Waarom een wekelijks overzicht met artikelen?

Daarnaast wordt er op andere websites ook soms geschreven over een van de elementen van retentiemanagement. Deze geschreven informatie kan ook interessant en nuttig voor jullie zijn. Daarom ben ik gestart om elke week een overzicht te maken. Een overzicht met de meest interessante artikelen in verband met retentiemanagement. Deze artikelen zijn meestal in dezelfde week gepubliceerd maar op andere websites dan deze. Daarom verschijnt het overzicht in de categorie actualiteit. Soms bevat het overzicht ook een ouder artikel. Een artikel waar ik nog niet eerder aan was toegekomen om het te lezen, maar wat nog steeds van waarde is. In elk geval zijn alle overzichten terug te vinden via het archief.

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week

De artikelen i.v.m. retentiemanagement van deze week zijn:

> How to inspire your employees to make them more engaged. Een goed Engelstalig artikel dat een mening weergeeft hoe je geëngageerde medewerkers krijgt.

> Want to engage high-potentials Employees? Als je antwoord ja is, dan “don’t take them for granted”.

> First minutes are critical in New-Employee orientation. Een wetenschappelijk artikel waarom het socialisatieproces zo belangrijk is bij het binden en boeien van personeel.

> Deze week zag ik een interessant filmpje over het ontdekken van ondergewaardeerd talent. Een absolute aanrader.

> Hoe rechtvaardiger de selectie, hoe meer kandidaten. Kennisintensieve bedrijven op jacht naar talent doen er goed aan te zorgen voor een rechtvaardig sollicitatieproces en de rechtvaardigheidsverwachtingen bij potentiële sollicitanten gestructureerd te managen.

> Employer Branding Insights. Randstad legt het wie, wat, waar en waarom uit van Beste Werkgevers.

> Talent en leiderschap ontwikkelen? Onzin! Investeren in leiderschap en talent is geen onzin! Het is echter wel van belang rekening te houden met het individuen en niet alles te standaardiseren.

> Sociale Innovatie? De Belgen zijn zo gek nog niet. Hoe de Belgische overheid sociale innovatie omarmt met betrekking tot wetsartikelen.

> 20 signs of Employee Disengagement. Een oud artikel maar met nog steeds actuele content.

> Leaders: replace these 5 behaviors to attract talent. Wederom een oudje met actuele content!

Meer nuttige artikelen?

Ben je op zoek naar meer artikelen die ik lees in verband met retentiemanagement? Wil je weten waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Bekijk dan mijn RSS lijst door op de hyperlink klikken. Staat jouw site hier niet tussen, en zou dat wel moeten, neem dan contact met me op.

Dit was een blog van Lodi Planting voor het onafhankelijke kennisplatform retentiemanagementWilt u automatisch op de hoogte blijven van de meest recente blogs? Abonneer u dan op de nieuwsbrief en u ontvangt elke woensdag het complete overzicht. Ongeveer 1 keer per maand verschijnt er ook een thema-nieuwsbrief. Er bestaat ook een e-book: retentiemanagement – een ROI benadering dat u kunt kopen. Benieuwd wat ik zeg op Twitter of LinkedIn? Voeg me dan toe! 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.